Exposició Ex machina i el futur de la intel·ligència artificial

Del cicle de  Cinema "Vespres Cinetífiques"

Ex machina i el futur de la intel·ligència artificial

La pel·lícula Ex Machina (Alex Garland, 2015) descriu els riscos de la intel·ligència artificial. Les màquines ja guanyen els humans en jocs com els escacs o el Go. Molts futuròlegs afirmen que el seu progrés continu donarà lloc a una singularitat tecnològica. Màquines conscients la superintel·ligència de les quals podria superar la intel·ligència humana. El control dels possibles riscos és una línia d'investigació emergent en intel·ligència artificial. Ex Machina és l'excusa perfecta per reflexionar sobre aquestes qüestions.
 
Francis R. Villatoro, professor titular de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat de Màlaga i investigador en física computacional, és llicenciat en Física, enginyer informàtic i doctor en Matemàtiques. Ha publicat més de 40 articles en revistes científiques. Amb una intensa activitat divulgativa, col·labora en programes de ràdio i podcasts, té una secció de ciència en el programa de ràdio La Rosa de los Vientos, d'Onda Cero, i el seu blog La Ciencia de la Mula Francis forma part de la xarxa de blogs de Naukas. Ha impartit un gran nombre de xerrades i ha escrit articles divulgatius en premsa i revistes de ciència.
 

Horaris

Dimecres 4 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Cinema

Conferència

Del científic boig a la vida a Mart

En aquesta xerrada parlarem del cinema de ciència-ficció com a generador d'opinió i coneixement tecnocientífic, i veuràs les conseqüències encertades i errònies que això comporta.

Conferència

La genètica al cinema: mutants, clons i superherois

A la xerrada mostrarem nombrosos exemples de com els avenços de la genètica s'han utilitzat en moltes pel·lícules com a font d'inspiració, i ho compararem amb la situació actual.