Exposició Conferència a càrrec del comissari: Warhol. L'art mecànic

Conferència

Conferència a càrrec del comissari: Warhol. L'art mecànic

El dolç abisme de l'art mecànic

Conferència a càrrec de José Lebrero Stals, director artístic del Museu Picasso de Màlaga i comissari de l'exposició.

José Lebrero és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va cursar estudis d'Història de l'Art i Ciències Polítiques a la Universitat de Colònia (Alemanya) i té un màster en Disseny i Producció Multimèdia Digital per la Universitat La Salle-Ramon Llull.


Des del 1996 fins al 2002 va ser conservador en cap del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
i el 2003, director del Centre Andalús d'Art Contemporani
(CAAC) a Sevilla, càrrec que va ocupar fins al seu nomenament com a director artístic del Museu Picasso de Màlaga, el 2009.

Horaris

Dijous 14 de setembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE "Warhol. L'art mecànic"

Visita exposició

Visita en família: Warhol. L'art mecànic

Una visita pensada especialment per a famílies que inclou un recorregut per l'exposició, basat en un tema principal, i activitats participatives a càrrec d'un mediador.

 

Visita exposició

Visita comentada: Warhol. L'art mecànic

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

 

Projecció

Jackie

El retrat de l'exprimera dama nord-americana Jacqueline Bouvier, que, després de l'assassinat de Kennedy, fixa per a la posteritat la llegenda del president i el mite de Camelot.

Projecció

Nico Icon

Un documental sobre la vida, la mort i la transfiguració de Christa Päffgen, altrament coneguda com a Nico, estrella de la Velvet Underground i musa d'Andy Warhol.

Projecció

Berlin

Filmació dels concerts expressionistes que Lou Reed va oferir a la St. Ann's Warehouse de Brooklyn l'any 2006, en què interpreta per primera vegada l'àlbum Berlin .

Projecció

Impressions de la haute Mongolie

Un documental experimental homenatge a l'escriptor Raymond Roussel, que va inspirar a Dalí el mètode criticoparanoic.

Projecció

Le testament d'Orphée

El mite d'Orfeu segons Cocteau, partint de les imatges surrealistes dels films del 1930 i el 1950 fins a la iconografia d'un somni prepop digne de Dante.

Conferència

Warhol a Madrid i el carnet de la modernitat

Un diàleg amb un dels testimonis que van presenciar l'estada d'Andy Warhol a Madrid l'any 1983, amb motiu de l'exposició Pistoles, Ganivets i Creus.

Conferència

Mirant Warhol des de l'escritura

Un col·loqui per aprofundir sobre el singular ecosistema creatiu de The Factory i amb un dels seus testimonis presencials.

Conferència

SilverScreens: Warhol i el cinema

Una anàlisi de les aportacions de l'obra fílmica de Warhol a la història del cinema a càrrec dels experts Andrés Hispano i Alberte Pagán.

Conferència

Assaltant la nevera digital: com Andy Warhol va predir internet

Una conversa amb Kenneth Goldsmith, poeta i fundador de UbuWeb. Editor del llibre Andy Warhol. Entrevistas: 1962-1987.

Concert

The Gathering. Looking for Warhol

Una festa en la que alguns dels creadors més influents de Barcelona revisaran la figura i l'obra d'Andy Warhol, creant un espai inspirat en el seu univers artístic.

Activitat Autònoma

De la fàbrica al museu

Experimenta amb la idea d'art mecànic. Crea les teves obres en un taller concebut com una fàbrica, usant mitjans de repetició de la imatge i imitant trets del llenguatge de Warhol.

Visita exposició

Cafè tertúlia: Warhol. L'art mecànic

Una visita tractant els temes que interessin més els visitants i conduïda per un mediador. En acabar, es compartiran impressions en una conversa acompanyada d'un cafè.