Exposició Mimesi

Activitat Autònoma

Mimesi

Segons Aristòtil, la imitació, la mimesi, forma part de la nostra condició natural. Som "animals mimètics", és a dir, éssers que imiten per aprendre, participar, distingir-se i també divertir-se. Et proposem que facis servir la llum i les ombres per convertir-te en un dels grans herois grecs. Imita'n rere la tela les postures competitives, representades en les ceràmiques antigues.  Aguanta uns segons i fes-te una foto: veuràs com en poden ser, de poderosos, els gestos.


Aquest és un espai dins de l'exposició pensat principalment per al públic familiar. S'hi proposa una activitat que convida els participants a explorar de manera creativa i lliure algun dels aspectes de l'exposició.


Recomanat per a famílies amb infants a partir de 5 anys.

 

Activitat gratuïta, inclosa amb l'entrada a l'exposició

Horaris

De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE "Agon! La competició a l'antiga Grècia"

Conferència - Trobada

L'origen del concepte grec agon

Eulàlia Vintró, catedràtica jubilada de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona, tracta l'origen i evolució del concepte d'agon a través de textos de la literatura grega.

Conferència - Trobada

CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL COMISSARI: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

Introducció a l'esperit competitiu que va caracteritzar els pobles hel·lens a càrrec del comissari de l'exposició, Peter Higgs, especialista en la Grècia clàssica del British Museum.

Visita exposició

VISITA COMENTADA: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

Visita exposició

VISITA FAMILIAR: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

Una visita pensada especialment per a famílies que inclou un recorregut per l'exposició, basat en un tema principal, i activitats participatives a càrrec d'un mediador.

Visita exposició

Cafè tertúlia: Agon! La competició a l'antiga Grècia

Una visita tractant els temes que interessin més els visitants i conduïda per un mediador. En acabar, es compartiran impressions en una conversa acompanyada d'un cafè.