Exposició CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL COMISSARI: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

Conferència - Trobada

CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL COMISSARI: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

Una primera aproximació a la tesi de l'exposició conduïda per Peter Higgs, conservador del British Museum i especialista en arquitectura i escultura de l'antiga Grècia, amb un interès especial en terracotes, bronzes i joieria del període hel·lenístic.


Ha investigat i publicat sobre les mètopes del temple d'Apol·lo a Bassae, el monument a Nereida, el mausoleu d'Halicarnàs i les arques del temple d'Atena Poliàs a Priene. El seu treball ha estat clau per a la reforma i la remodelació de la secció dedicada a la Grècia clàssica al British Museum.


Conferència en anglès amb traducció simultània al castellà.

Horaris

Divendres 24 de novembre, a les 19 h 

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE "Agon! La competició a l'antiga Grècia"

Conferència - Trobada

L'origen del concepte grec agon

Eulàlia Vintró, catedràtica jubilada de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona, tracta l'origen i evolució del concepte d'agon a través de textos de la literatura grega.

Visita exposició

VISITA COMENTADA: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

Activitat Autònoma

Mimesi

Explora l'esperit competitiu de l'antiga Grècia recreant amb la teva ombra les escenes protagonitzades pels seus herois i els seus déus. Descobriràs que un gest val més que mil paraules!

Visita exposició

VISITA FAMILIAR: AGON! LA COMPETICIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA

Una visita pensada especialment per a famílies que inclou un recorregut per l'exposició, basat en un tema principal, i activitats participatives a càrrec d'un mediador.

Visita exposició

Cafè tertúlia: Agon! La competició a l'antiga Grècia

Una visita tractant els temes que interessin més els visitants i conduïda per un mediador. En acabar, es compartiran impressions en una conversa acompanyada d'un cafè.