Visita CaixaForum Tarragona

T'acompanyem perquè descobreixis CaixaForum Tarragona

CaixaForum Tarragona és un espai cultural obert a tots els ciutadans que ofereix una programació regular d’exposicions, conferències, debats, projeccions, activitats educatives i tallers. Es concep com un centre per a tots els públics que fomenta la integració, el diàleg, el coneixement i l’educació. 

El centre es troba a l’edifici d’estil neoclàssic dels anys cinquanta de l’arquitecte tarragoní Pujol i Sevil. Ubicat a la zona neuràlgica de la ciutat, entre la Rambla Nova i el Mercat Central, l’edifici es va concebre a l’inici com a biblioteca i sala d’exposicions i s’ha anat transformant a mesura que han evolucionat les necessitats socials i culturals dels ciutadans, fins que, el 2008, es va convertir en CaixaForum Tarragona. 

Adreces, contacte i com s'hi arriba

Adreça

Cristòfor Colom, 2 (al costat de la font del Centenari)

43001 Tarragona

Tel. 977 249871

caixaforumtarragona@magmacultura.net

Horari

De dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 17 a 20h (obertura de les exposicions a les 10h) Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d'11 a 14h

Especial Nadal

Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, de 10 a 14 h

El centre romandrà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener

Especial Stiu

El centre romandrà tancat del 1 al 31 d'agost de 2019

Transports

Autobusos urbans

Línies 3, 6, 8, 11, 12, 22, 30, 34 i 54

Autobusos interurbans

Estació d’autobusos – Pl. Imperial Tàrraco

Tren

Renfe. Estacions de Tarragona i Camp de Tarragona

CaixaForum Tarragona, un centre adaptat

Accessible per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda

Tots els espais són accessibles per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda. 
Disposem de lavabos adaptats a les plantes 0 i 1. 
L’Auditori disposa d’espais reservats.
Cadira de rodes pròpia a disposició dels usuaris. Per poder-ne disposar només cal adreçar-se al punt d’informació del vestíbul de CaixaForum. L’accés a aquest servei està limitat a la disponibilitat de la cadira, i d’acord amb l’ordre de petició.

Accessible per a persones cegues o amb dificultats visuals

L’ascensor està equipat amb tecles en alfabet braille.
Es permet l’entrada a gossos guia i gossos d’assistència.
Es poden fer visites comentades a les exposicions per a persones amb dificultats visuals. Es requereix inscriure-s’hi prèviament trucant al 977 24 98 71 o a caixaforumtarragona@magmacultura.net

Accessible per a persones sordes o amb dificultats auditives

Bucle inductiu a la recepció, per millorar l’audició a totes les persones que utilitzin pròtesis auditives (audiòfons, implant coclear).
Organitzem visites comentades a les exposicions per a grups de persones sordes o amb dificultats auditives. Per fer-les cal inscriure-s’hi prèviament al telèfon 977 24 98 71 o a caixaforumtarragona@magmacultura.net

Política ambiental

La Fundació Bancària ”la Caixa”, entitat compromesa amb la sostenibilitat, basa les seves actuacions en un pla estratègic orientat a una política de responsabilitat social, un dels aspectes fonamentals de la qual és la protecció del medi ambient i la reducció dels impactes ambientals derivats de les activitats i els serveis que duu a terme als centres de treball principals de l’entitat.

En aquest sentit, la Fundació Bancària ”la Caixa” implanta un sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001:2015 als seus centres de treball (CaixaForum Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Palma, Madrid, Saragossa, Sevilla i Palau Macaya), i es compromet a:

  1. Adequar la gestió ambiental, d’acord amb el nostre context i cultura organitzativa, implantant els processos necessaris per obtenir la millora contínua del nostre acompliment ambiental.
  2. Adoptar les mesures necessàries per garantir el compliment de tota la normativa ambiental aplicable a les activitats i instal·lacions dels nostres centres (tant en l’àmbit local com autonòmic, estatal i europeu), com també tots els convenis i/o acords als quals la Fundació Bancària ”la Caixa”, a través dels centres, s’aculli.
  3. Protegir el medi ambient i prevenir la contaminació mitjançant la utilització sostenible dels recursos naturals, l’ús eficient de l’aigua i l’energia, i fomentar les pràctiques de reducció, reutilització i reciclatge de residus.
  4. Formar, sensibilitzar i implicar a cada treballador fent que sigui partícip de la gestió ambiental, i transmetre als proveïdors i a les empreses subcontractades les nostres directrius ambientals.
  5. Afavorir la comunicació amb criteris de transparència i informar tots els grups d’interès (treballadors, clients, proveïdors, subcontractistes, institucions...) amb la finalitat de fer-los conèixer la política ambiental i establir amb ells relacions de cooperació.

Amb això la Fundació Bancària ”la Caixa”, a través dels seus centres de treball, vol contribuir a millorar el medi ambient i a mitigar el canvi climàtic en benefici de tota la societat.

Barcelona, 17 d’octubre de 2017