Visita CaixaForum Tarragona

T'acompanyem perquè descobreixis CaixaForum Tarragona

CaixaForum Tarragona és un espai cultural obert a tots els ciutadans que ofereix una programació regular d’exposicions, conferències, debats, projeccions, activitats educatives i tallers. Es concep com un centre per a tots els públics que fomenta la integració, el diàleg, el coneixement i l’educació. 

El centre es troba a l’edifici d’estil neoclàssic dels anys cinquanta de l’arquitecte tarragoní Pujol i Sevil. Ubicat a la zona neuràlgica de la ciutat, entre la Rambla Nova i el Mercat Central, l’edifici es va concebre a l’inici com a biblioteca i sala d’exposicions i s’ha anat transformant a mesura que han evolucionat les necessitats socials i culturals dels ciutadans, fins que, el 2008, es va convertir en CaixaForum Tarragona. 

Adreces, contacte i com s'hi arriba

Adreça

Cristòfor Colom, 2 (al costat de la font del Centenari)

43001 Tarragona

Tel. Info: 977 24 98 71 - Reservas: 977 93 51 25

Info: caixaforumtarragona@magmacultura.com - Reservas: rcaixaforumtarragona@magmacultura.com

Horari

De dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d'11 a 14 h

Especial Nadal

Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, de 10 a 14 h

El centre romandrà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener

Horari d'estiu

Excepcionalment, el centre OBRIRÀ a l'agost aquest 2020

Transports

Autobusos urbans

Línies 3, 6, 8, 11, 12, 22, 30, 34 i 54

Autobusos interurbans

Estació d’autobusos – Pl. Imperial Tàrraco

Tren

Renfe. Estacions de Tarragona i Camp de Tarragona

CaixaForum Tarragona, un centre adaptat

Accessible per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda

Tots els espais són accessibles per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda. 
Disposem de lavabos adaptats a les plantes 0 i 1. 
L’Auditori disposa d’espais reservats.
Cadira de rodes pròpia a disposició dels usuaris. Per poder-ne disposar només cal adreçar-se al punt d’informació del vestíbul de CaixaForum. L’accés a aquest servei està limitat a la disponibilitat de la cadira, i d’acord amb l’ordre de petició.

Accessible per a persones cegues o amb dificultats visuals

L’ascensor està equipat amb tecles en alfabet braille.
Es permet l’entrada a gossos guia i gossos d’assistència.
Es poden fer visites comentades a les exposicions per a persones amb dificultats visuals. Es requereix inscriure-s’hi prèviament trucant al 977 93 51 25 o a rcaixaforumtarragona@magmacultura.com

Accessible per a persones sordes o amb dificultats auditives

Bucle inductiu a la recepció, per millorar l’audició a totes les persones que utilitzin pròtesis auditives (audiòfons, implant coclear).
Organitzem visites comentades a les exposicions per a grups de persones sordes o amb dificultats auditives. Per fer-les cal inscriure-s’hi prèviament al telèfon 977 93 51 25 o a rcaixaforumtarragona@magmacultura.com

Política ambiental

La Fundació Bancària "la Caixa", entitat compromesa amb la sostenibilitat, basa les seves actuacions en un pla estratègic orientat a una política de responsabilitat social, sent un aspecte fonamental la protecció del medi ambient i la reducció dels impactes ambientals derivats de les activitats i serveis que porta a terme en els seus principals centres de treball.
En aquest sentit, la Fundació implanta un sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001:2015 en els seus centres de treball (CaixaForum de Barcelona, Madrid, Palma, Tarragona, Lleida, Girona, Saragossa i Sevilla, Palau Macaya i Espais Caixa Madrid, Girona i Murcia) la funció dels quals és la difusió cultural, social, científica i educativa, mitjançant exposicions, concerts, debats, programes educatius, etc., comprometent-se a:
 

  1. Adequar la gestió ambiental d’acord amb el seu context i la seva cultura organitzativa, implantant els processos necessaris per obtenir la millora contínua del nostre acompliment ambiental.

  2. Adoptar les mesures necessàries per garantir el compliment de tota la normativa ambiental aplicable a les activitats i instal·lacions dels centres (tant en l'àmbit local com autonòmic, estatal i europeu), així com tots els convenis o acords als quals la Fundació Bancària "la Caixa" s’aculli a través dels seus centres.

  3. Protegir el medi ambient i prevenir la contaminació mitjançant l’ús sostenible dels recursos naturals, l'ús eficient de l'aigua i l'energia i el foment de les pràctiques de reducció, reutilització i reciclatge de residus.

  4.  Formar, sensibilitzar i implicar cada treballador fent-lo partícip de la gestió ambiental, i transmetre als proveïdors i empreses subcontractades les nostres directrius ambientals.

  5. Afavorir la comunicació amb criteris de transparència i informar tots els grups d’interès (treballadors, clients, proveïdors, subcontractistes, institucions...) per tal de donar-los a conèixer la política ambiental i establir amb ells relacions de cooperació.
     

Amb això, la Fundació Bancària "la Caixa", a través dels seus centres de treball, desitja contribuir a la millora del medi ambient i a la mitigació del canvi climàtic en benefici de tota la societat.

A Barcelona el 23 de gener de 2019