Virus emergents: una amenaça global
Conferències i Debats

Virus emergents: una amenaça global

Tot i els avenços indubtables en biomedicina, la lluita contra els virus no és ni molt menys una batalla guanyada. A més de l'aparició de noves variants virals capaces d'eludir la resposta immune o els tractaments farmacològics, els últims anys han estat notícia un bon nombre de virus que abans no coneixíem i que, en alguns casos, han aconseguit establir-se amb èxit a la nostra espècie. Al cap de tothom hi ha el nou coronavirus, que s'ha estès ràpidament per molts països del món, el virus causant de la sida, las soques de la grip A o la grip aviar o l'expansió de les infeccions de dengue, el Zika i el chikungunya per països on abans no ocorrien.

El cinema s'ha fet ressò d'aquesta confrontació virus-humans en un bon nombre de pel·lícules en les quals els virus han estat a punt d'acabar amb l'espècie humana. En aquesta xerrada es compararà el tractament que es fa de les epidèmies virals en aquestes pel·lícules amb el coneixement que les investigacions científiques i la història ens han aportat sobre la realitat biològica dels virus, que no són més que simples actors en un escenari en què tothom competeix per sobreviure.

A càrrec d'Ester Lázaro, doctora en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Madrid i científica titular al Centre d'Astrobiologia (INTA-CSIC).

Horaris

Activitat cancel·lada: Dimarts 20 d'octubre, a les 19 h

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...