NY Export OPUS JAZZ ok
Projeccions

NY Export: OPUS JAZZ

El ballet en "vambes" de Jerome Robbins als carrers de Nova York

Els ballarins del New York City Ballet es calcen les vambes (sneakers) per ballar als carrers i terrats de Nova York. Aquesta pel·lícula està basada en el ballet homònim de Jerome Robbins (creador de West Side Story), estrenat el 1958 amb partitura de Robert Prince. La dansa parla de la joventut urbana que se sent alienada a través d'una fusió de dansa clàssica, jazz i ball amb ritmes llatins i africans. Tot i que NY Export: Opus Jazz va ser un gran èxit televisiu el 1958, aquest ballet no s'ha representat gaire sovint des d'aleshores. Treballant en aquesta coreografia per a la producció del 2005 del NYCB, Ellen Bar i Sean Suozzi, ballarins solistes, van considerar que aquest ballet, després de més de cinquanta anys, continuava interpel·lant-los a ells, la joventut actual.

Canviant el vestuari del ballet per roba actual de carrer i buscant localitzacions que donessin joc a la coreografia, els ballarins del NYCB retornen el ballet a la ciutat que el va inspirar. El resultat és aquesta pel·lícula de Jody Lee Lipes, en la qual el guió intercala les escenes de ball amb les escenes de la vida quotidiana dels personatges, interpretats pels ballarins del NYCB.

Presentació a càrrec de Clàudia Brufau, especialista en dansa.

Horaris

Dimecres 22 de maig, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Tallers

Escolta, descobreix i crea la teva música

Un taller de música feta per i amb persones que conviuen amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Conclou amb un concert final en què es mostren els resultats del taller.

gratuïta

 

Concerts y espectacles

Escolta la nostra música!

Presentació del treball fet a Escolta, descobreix i crea la teva música, uns tallers de música feta per i amb persones que conviuen amb algun tipus de discapacitat intel·lectual.

gratuïta

 

Conferències y debats

La depressió en la infància i l'adolescència

La Dra. Esther Trepat, doctora en Psicologia Clínica i de la Salut, ens parlarà sobre la realitat de la depressió infantil, com es pot detectar i com cal actuar per poder prevenir-la.

inscripció 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank