la vida com a passio cat
Conferències i debats

La vida com a passió

A càrrec de Josep Maria Esquirol

Per a nosaltres, viure és sentir-se viu. Aquest sentir-se és bàsicament l'obertura a tot allò que ens pot afectar. La intensificació de l'afectació és intensificació de la vida. La passió i les emocions són una manera de denominar aquestes afectacions i la vibració que provoquen, i poden ser plaents o poden suposar un increment del patiment.

Partint d'aquestes idees, la conferència proposa una reflexió sobre el vincle innat de l'ésser humà amb la necessitat emocional. Sartre deia que "l'home és una passió inútil". I sí, els humans som fonamentalment una passió, un anhel, un desig. Una passió, malgrat això, ni útil ni inútil, sinó més aviat infinita.

Josep Maria Esquirol és filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, on dirigeix el grup d'investigació Aporia i el programa de doctorat Filosofia Contemporània i Estudis Clàssics. També coordina el Màster de Pensament i Creativitat de La Salle.

Horaris

Dimecres 16 d’octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Visita a les exposicions

Visita comentada: Cinema i emocions. Un viatge a la infància

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

inscripció 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Visita a les exposicions

Cafè i tertúlia: Cinema i emocions. Un viatge a la infància

Una visita per tractar els temes que interessin més els visitants i conduïda per un mediador. En acabar, es compartiran impressions en una conversa acompanyada d'un cafè.

inscripció 7 €

50 % de dte. clients de CaixaBank