la vida com a passio cat
Conferències i debats

La vida com a passió

A càrrec de Josep Maria Esquirol

Per a nosaltres, viure és sentir-se viu. Aquest sentir-se és bàsicament l'obertura a tot allò que ens pot afectar. La intensificació de l'afectació és intensificació de la vida. La passió i les emocions són una manera de denominar aquestes afectacions i la vibració que provoquen, i poden ser plaents o poden suposar un increment del patiment.

Partint d'aquestes idees, la conferència proposa una reflexió sobre el vincle innat de l'ésser humà amb la necessitat emocional. Sartre deia que "l'home és una passió inútil". I sí, els humans som fonamentalment una passió, un anhel, un desig. Una passió, malgrat això, ni útil ni inútil, sinó més aviat infinita.

Josep Maria Esquirol és filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, on dirigeix el grup d'investigació Aporia i el programa de doctorat Filosofia Contemporània i Estudis Clàssics. També coordina el Màster de Pensament i Creativitat de La Salle.

Horaris

Dimecres 16 d’octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle d'Humanitats

Conferències i debats

Desequilibris i patologies emocionals

Una sessió per conèixer els desequilibris i les patologies emocionals que experimenta l'ésser humà, tenint en compte els possibles elements que els causen.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

El cinema i les emocions: el paisatge humanitzat

El director i guionista Marc Recha abordarà la relació entre el cinema i les emocions a través del paisatge humanitzat, una forma de construir la mirada pròpia sobre el que ens envolta.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

Per què tenim emocions?

El neuròleg Josep Artigas exposarà els seus coneixements sobre la funció de la neurociència en la investigació del desenvolupament de les emocions.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank