REC_Emergències. XIX Festival REC

cicle de Cinema

REC_Emergències. XIX Festival REC

Un any més, el Festival REC presenta el seu focus especial a CaixaForum: REC_EMERGÈNCIES. En aquesta selecció, es presenten quatre llargmetratges que giren al voltant de diverses preocupacions socials que ens porten a un estat d'emergència cada vegada més extens.

Fa temps que es parla del canvi climàtic, i dels seus efectes, però durant els últims temps hem presenciat un canvi semàntic que ens porta a parlar d'emergència climàtica. Més enllà de les opinions, l'escalfament global, els canvis extrems de meteorologia, els moviments migratoris i el fet que la nova generació ja sigui aquí, han poblat la realitat (i les pantalles) d'iniciatives, com l'aturada d'estudiants dels divendres o el moviment #staygrounded.

A tota aquesta preocupació, també cal afegir-hi altres temes que estan "emergent" i ocupant espai als canals de comunicació i expressió: els efectes no resolts de la crisi, l'augment de les desigualtats, l'impacte del nostre estil de vida i una llarga llista han empès moltes situacions al límit i han portat moltes persones a viure en un estat d'emergència.

És per això que aquest any el REC es fa seva la preocupació dels creadors, i dedica el programa especial a totes aquestes emergències, de l'aquí i l'ara. Potser un festival de cinema no és l'espai des d'on es poden oferir solucions, però des del nostre altaveu sí que podem col·laborar a fer-nos preguntes i a participar de la reflexió conjunta.