bipolar ok cat
Conferències i debats

El trastorn bipolar

Els trastorns bipolars són malalties que ens afecten les emocions, i afecten un percentatge significatiu de la població. És més habitual del que ens pensem, trobar persones del nostre entorn que tenen "bones" o "males" setmanes amb alts i baixos emocionals molt dràstics. Són perfils de persona divertida, creativa, molt treballadora i amb una gran capacitat per començar nous projectes, però, de sobte, desapareix del mapa, no contesta el telèfon o es mostra trista i es comunica poc. És molt possible que aquestes persones, sabent-ho o no, pateixin algun tipus de trastorn bipolar.


En aquesta conferència s'ajudarà a identificar què és aquest trastorn, com evoluciona la malaltia al llarg de la vida i, sobretot, com es pot tractar des del vessant psicoeducatiu.


A càrrec del Dr. Francesc Colom, doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona i psicòleg clínic especialista. Màster en Psiquiatria Social (UB), postgraduat en Psicofarmacologia i Psicobiologia (UB) i European Master in Affective Neurosciences (Universitat de Maastricht, Holanda). Durant més de vint anys ha estat el responsable de l'àrea de Psicoeducació i Tractaments Psicològics del Programa de Trastorns Bipolars de l'Hospital Clínic-IDIBAPS. Ha publicat més de 180 articles internacionals. El seu Manual de psicoeducación para el trastorno bipolar ha estat publicat en vuit idiomes i s'ha convertit en el tractament psicològic de primera elecció per a trastorns bipolars recomanat per totes les guies clíniques internacionals. En l'actualitat és el responsable de la Secció de Salut Mental Online de l'Hospital del Mar i cap del Grup Consolidat d'Investigació en Salut Mental de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques).

Horaris

Dimarts 22 d’octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Desenvolupament Professional-ICE de la UB

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

Cinema i emocions. Un viatge a la infància

Aquesta exposició, amb peces de la Cinémathèque française, convida a fer un viatge a la infància en el qual participa tothom: els que viuen la seva infantesa en el present i els que l'han deixat enrere.

gratuïta

 

Projeccions

La mujer de la montaña

La Halla, una activista mediambiental, es troba en plena lluita contra una empresa d'alumini quan rep una carta inesperada que li dona llum verda a l’adopció d’una nena.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

El Rèquiem de Fauré: bressolant la mort

La partitura de Fauré que va obrir nous camins en l'esdevenir del gènere mil·lenari del rèquiem i que per a molts és una cançó de bressol de la mort. A càrrec d'Eva Sandoval, musicòloga i informadora de Radio Clásica (RNE).

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank