El trastorn bipolar
Conferències i debats

El trastorn bipolar

Els trastorns bipolars són malalties que ens afecten les emocions, i afecten un percentatge significatiu de la població. És més habitual del que ens pensem, trobar persones del nostre entorn que tenen "bones" o "males" setmanes amb alts i baixos emocionals molt dràstics. Són perfils de persona divertida, creativa, molt treballadora i amb una gran capacitat per començar nous projectes, però, de sobte, desapareix del mapa, no contesta el telèfon o es mostra trista i es comunica poc. És molt possible que aquestes persones, sabent-ho o no, pateixin algun tipus de trastorn bipolar.


En aquesta conferència s'ajudarà a identificar què és aquest trastorn, com evoluciona la malaltia al llarg de la vida i, sobretot, com es pot tractar des del vessant psicoeducatiu.


A càrrec del Dr. Francesc Colom, doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona i psicòleg clínic especialista. Màster en Psiquiatria Social (UB), postgraduat en Psicofarmacologia i Psicobiologia (UB) i European Master in Affective Neurosciences (Universitat de Maastricht, Holanda). Durant més de vint anys ha estat el responsable de l'àrea de Psicoeducació i Tractaments Psicològics del Programa de Trastorns Bipolars de l'Hospital Clínic-IDIBAPS. Ha publicat més de 180 articles internacionals. El seu Manual de psicoeducación para el trastorno bipolar ha estat publicat en vuit idiomes i s'ha convertit en el tractament psicològic de primera elecció per a trastorns bipolars recomanat per totes les guies clíniques internacionals. En l'actualitat és el responsable de la Secció de Salut Mental Online de l'Hospital del Mar i cap del Grup Consolidat d'Investigació en Salut Mental de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques).

Horaris

Dimarts 22 d’octubre, a les 19 h

Col·labora

Institut de Desenvolupament Professional-ICE de la UB

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...