El somni d'Alexandre
Conferències i Debats

El somni d'Alexandre

Quan va arribar a Egipte, Alexandre el Gran va fundar una ciutat que va batejar amb el seu propi nom (Alexandria) i que es va acabar convertint en el principal centre de saber de l'antiguitat. Després va emprendre un llarg viatge fins a l'oasi de Siwa, on hi havia el temple d'Ammó, i el sacerdot que el custodiava li va fer saber que era fill del déu egipci. D'aquesta manera, el macedoni va poder ser coronat com a rei d'Egipte, i per aquest motiu el trobem representat com a tal als relleus com els del temple de Cnum, a l'illa d'Elefantina.

No gaire lluny d'Elefantina es troba el temple d'Isis de Filae, l'últim temple egipci que va quedar en funcionament. Allà, el sacerdot Esmet-Akhom va gravar l'última inscripció jeroglífica de la qual tenim constància; era de l'any 394 i estava dedicada al déu nubi Merula. Al cap d'un segle i mig, el temple es va convertir en una església cristiana dedicada a Sant Esteve.

A càrrec del doctor en Egiptologia David Rull, també professor de la UAB i la UOC, divulgador científic i guia d'expedicions. Ha col·laborat en projectes d'investigació amb l'Institut Francès d'Arqueologia Oriental (IFAO) i la Universitat Americana del Caire (AUC), a més de publicar nombrosos articles en premsa especialitzada.


Descobreix les noves conferències del cicle Històries del Nil II. De la Creació al Més Enllà, aquí.

Horaris

Dimecres 16 de setembre, a les 19 h

Comentaris

IMPORTANT: En cas de disposar d’una entrada de l'edició anterior, cal contactar amb el centre per poder gestionar una nova entrada, trucant al telèfon 977 24 98 71
Actualment els aforaments estan limitats seguint les mesures de seguretat de la covid-19

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...