nanomundo ok
Conferències i debats

Benvinguts al nanomón

Carlos Briones, Laboratori d'Evolució Molecular del Centre d'Astrobiologia

La nanociència estudia les propietats de la matèria en l'escala de mides dels nanòmetres (o milionèsimes de mil·límetre) i, per tant, descriu el comportament dels àtoms, les molècules i els seus agregats. D'altra banda, la nanotecnologia permet fabricar, caracteritzar i manipular nanomaterials amb aplicacions que van de l'electrònica a la biotecnologia, de la ciència de materials a l'art, o de l'enginyeria a la medicina. Els avenços en aquests camps ja conviuen amb nosaltres i estan cridats a transformar completament la tecnologia i la societat del segle XXI. Com es mostrarà en aquesta xerrada, el cinema mostra freqüentment les promeses i els perills associats a la investigació en el nanomón.  

Carlos Briones és doctor en Ciències Químiques per la UAM, científic titular del CSIC al Centre d'Astrobiologia (CSIC-INTA, associat a l'Institut d'Astrobiologia de la NASA), on dirigeix des de l'any 2000 el grup d'investigació Evolució Molecular, Món RNA i Biosensors. És coautor de prop de 70 articles científics en revistes SCI i de 30 capítols en llibres especialitzats, i coinventor de 8 patents en els àmbits de la biotecnologia i la biomedicina. Professor convidat a graus i màsters de diferents universitats. Té una llarga trajectòria en divulgació científica, com a conferenciant i coordinador de cursos, escriu articles en nombroses revistes, diaris i blogs, és col·laborador habitual d'A hombros de gigantes de RNE i ha participat a Redes i Tres14 de TVE. És coautor de diversos llibres de divulgació, entre els quals hi ha Nanociencia y nanotecnología, El nanomundo en tus manos i Orígenes. El universo, la vida, los humanos, premi Prismas 2016 al millor llibre de divulgació científica.

Horaris

Dijous 25 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Tallers

Escolta, descobreix i crea la teva música

Un taller de música feta per i amb persones que conviuen amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Conclou amb un concert final en què es mostren els resultats del taller.

gratuïta

 

Concerts i espectacles

Escolta la nostra música!

Presentació del treball fet a Escolta, descobreix i crea la teva música, uns tallers de música feta per i amb persones que conviuen amb algun tipus de discapacitat intel·lectual.

gratuïta

 

Conferències i debats

Conferència a càrrec de la comissària: Cinema i emocions.Un viatge a la infància

"Els infants del cinema, d'ahir i d'avui". Una aproximació a l'exposició a càrrec de la comissària Gabrielle Sébire, directora del Servei Educatiu de La Cinémathèque française

gratuïta

50 % de dte. clients de CaixaBank