Exposició Viure amb síndrome de fatiga crònica: una història de superació

PROJECCIONS

Viure amb síndrome de fatiga crònica: una història de superació

El documental Unrest (en català, 'Esgotada') explica la història en primera persona d'una pacient amb síndrome de fatiga crònica / encefalomielitis miàlgica (SFC/EM), Jennifer Brea, la qual, a més, ha dirigit la cinta.

Quan la Jennifer tenia 28 anys i estava fent els estudis de doctorat a la Universitat de Harvard (Estats Units) i a punt de casar-se amb l'amor de la seva vida, una febre misteriosa la va deixar prostrada al llit i buscant respostes a la seva malaltia. Ella estava decidida a viure. Va començar a enregistrar el seu dia a dia amb una càmera i va descobrir un món ocult dins de llars i habitacions de pacients amb la mateixa malaltia.

En essència, el documental és una història de superació, reveladora, alhora punyent i eloqüent. Junts, la Jen i l'Omar (el seu marit) han de trobar una manera de construir les seves vides i buscar solucions mentre afronten la seva "misteriosa" malaltia. Això els porta a establir xarxes de contacte arreu del món a través de Skype, fet que els permet descobrir la història de quatre famílies més que també lluiten contra la fatiga crònica i ens submergeixen en un viatge fascinant per la història de la malaltia, els seus mites, les explicacions científiques i la lluita col·lectiva.

La síndrome de fatiga crònica / encefalomielitis miàlgica (SFC/EM) és una malaltia real, complexa i multisistèmica que causa disfunció del sistema neuroimmune, endocrí i metabòlic. Es manifesta amb símptoma persistent de fatiga central (cervell) o perifèrica (muscular) i dolor crònic que, en molts casos, impedeix a les persones afectades portar una vida normal. 

Una vegada acabat el documental, es farà un col·loqui en el qual participaran metges, investigadors i pacients i s'explicarà la situació actual de la investigació en aquesta malaltia.

Col·loqui:

- Membres del grup d'investigació i clínics especialistes de la Unitat de Fatiga Crònica locals.

- Membres d'associacions de malalts.

Horaris

Dilluns 16 d'abril, a les 18 h

Col·labora

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

CONCERTS I ESPECTACLES

Marina and the Kats

Un viatge musical de somni als temps de Django Reinhardt, Cab Calloway, els crooners, les dives del jazz, el lindy hop i el collegiate shag, fins a arribar als nostres dies.

TALLERS

Taller Joc Oceans

Participa en aquest joc de seguiment d'una expedició científica per tots els oceans i mars del planeta, embarcant-te en un dels tres vaixells oceanogràfics del CSIC.

TALLERS

Taller Meduses

Coneixerem com són de prop les meduses, aquests animals tan peculiars, les diferents espècies més comunes que hi ha al Mediterrani, com es mouen pels oceans, etc.