Exposició Visita comentada: Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?

VISITES A LES EXPOSICIONS

Visita comentada: Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?

El futur, com se sol dir, és on passarem la resta de les nostres vides. Per tant, no és estrany que una preocupació constant dels éssers humans al llarg de la història hagi estat precisament preveure'l. Però, es pot predir realment el futur? Avui dia disposem dels coneixements i dels mètodes necessaris per poder fer prediccions raonables sobre com pot ser el demà. La tècnica que utilitzem, basada en el mètode científic, s'anomena prospectiva.

En aquesta exposició, i sota el guiatge de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció, et llançaràs a l'aventura d'explorar com pot ser el nostre futur. Descobriràs en què consisteix i com treballa la  prospectiva, i analitzarem les anomenades megatendències, és a dir, els grans canvis que es van conformant lentament i que influeixen de manera decisiva en la societat, determinant la seva evolució. Concretament, ens centrarem en les prediccions que fan els analistes sobre com pot evolucionar el món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI.

Descobreix els reptes i les promeses que el futur ens presenta i reflexionem sobre el que podem fer per aconseguir, entre tots, un futur millor!

Aquesta exposició es basa en el document The European Environtment. State and outlook 2010 Assessment of global Megatrends, de l'European Environtment Agency.
 

Horaris

Dissabtes a les 19 h (català) i diumenges a les 12 h (castellà)

Promocions

50% de dte. Clients CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

ALTRES FORMATS

Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra

Una selecció d'obres dels segles XVI i XVII de la pintura flamenca i holandesa sota l'impacte de nous temes iconogràfics, tant sobre els artistes i els seus tallers com sobre un nou mercat de l'art.

VISITES A LES EXPOSICIONS

Visita comentada per a grups: Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra

Visita guiada a exposicions temporals per a grups, entitats culturals, associacions o col·lectius. Amb un màxim de 30 inscrits, la visita dura una hora i es pot fer en diversos idiomes.

ALTRES FORMATS

Exposició: "Fotomaton ciutadà"

En aquesta mostra es pot veure el resultat del taller de fotografia participativa Fotomaton ciutadà, fet per col·lectius en risc d'exclusió social.