Surfejant per la complexitat de les xarxes ecològiques
Conferències i Debats

Surfejant per la complexitat de les xarxes ecològiques

En aquesta xerrada navegarem a través dels sistemes complexos en el món de l'ecologia. Veurem com la teoria de xarxes resulta de gran utilitat per entendre de quina manera les espècies introduïdes en un nou ecosistema (també anomenades espècies no nadiues) s'hi integren mitjançant interaccions amb les espècies nadiues i com, alhora, alteren les interaccions entre aquestes de manera que modifiquen substancialment l'estructura i la dinàmica de les comunitats (xarxes).

També descobrirem com amb una aproximació de xarxes es poden modelar cadenes de coextinció d'espècies per predir els efectes de diferents motors de canvi global, com ara la pèrdua i la fragmentació d'hàbitats o les invasions biològiques. Finalment, "surfejarem" (o sigui, repassarem sense aprofundir-hi gaire) pels resultats més recents de l'ús de les xarxes múltiplex en ecologia, i en mostrarem els avantatges i els inconvenients.

A càrrec de la doctora en Ciències Biològiques Anna Traveset, experta en les interaccions entre plantes i animals en els ecosistemes terrestres, al capdavant del laboratori d'Ecologia Terrestre a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (UIB-CSIC).

Horaris

Activitat cancel·lada: Dimarts 1 de desembre, a les 19 h

Col·labora

IFISC

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...