Natacha Rambova amb l'esperit de l'avantguarda
Conferències i Debats

Natacha Rambova amb l'esperit de l'avantguarda

Al final del segle XIX, però sobretot durant la primera meitat del segle XX, es va produir una autèntica eclosió de dones artistes que van destacar amb veu pròpia. Fins aleshores, eren musses d'inspiració masculina, però en cap cas no podien ser creadores. En el que podríem anomenar "l'avantguarda feminista", es va trencar l'ordre establert des de feia segles i van aparèixer artistes dones que van passar a l'acció. Amb la intenció de donar visibilitat a la presència de la dona en la història de l'art, es presenta aquest monogràfic sobre Natacha Rambova, una americana nascuda el 1897 i que, gràcies a un gran bagatge cultural, va entrar en contacte amb els ballets russos, va participar dels inicis del cinema al Hollywood dels anys vint, va formar una part important del disseny de moda i va ser una egiptòloga reconeguda.

Si per algun fet va ser coneguda va ser pel matrimoni amb l'actor Rodolfo Valentino. Pocs saben que ella en va crear el mite, el primer sex symbol de la història del cinema. Coneixerem l'ambient artístic en el qual es van produir les seves creacions, innovadores i valentes, i com va portar l'alta cultura europea als Estats Units, a través de decorats cinematogràfics i vestuaris de pel·lícules. La seva història és un exemple clar de com en gairebé 130 anys de cinema s'ha tendit a potenciar més les figures masculines que les femenines, tot i haver-hi personalitats com ara Musidora, Hedy Lamarr, Leni Riefenstahl, Agnès Varda, Alla Nazimova i la mateixa Natacha Rambova.

Conferència a càrrec de la historiadora de l'art Georgina Sas. Juntament amb Cesc Mulet, ha dut a terme el documental sobre la figura de Natacha Rambova, en el qual s'aprofundeix en l'apassionant vida d'aquesta dona pionera i el seu pas per la Mallorca dels anys trenta.

Horaris

Divendres 30 d'octubre, a les 19 h

Comentaris

Dissabte 31 d'octubre: projecció del documental Darrera l'ombra de Natacha Rambova. Més informació i entrades aquí.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...