AGUJEROS NEGROS CAT OK
Conferències y debats

Forats negres, observant el que és invisible

Ja en temps de Newton els científics van entreveure la idea d'estrelles tan compactes i massives que exercissin una atracció gravitatòria tan forta que ni la llum no se'n pogués escapar. Amb els nous telescopis i els nous desenvolupaments teòrics, els forats negres han passat de ser divertiments intel·lectuals a objectes astronòmics fascinants, capaços de distorsionar l'espai i el temps al seu voltant. Són, a més, objectes on la física clàssica, relativista i quàntica s'uneixen, per proporcionar-nos un escenari d'estudi únic i extraordinari.

A càrrec de:

Antxon Alberdi Odriozola. Doctor en Astrofísica per la Universitat de Granada, especialitzat en tècniques interferomètriques aplicades a l'estudi de galàxies actives i estrelles massives. Professor d'investigació a l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC).

Horaris

Dijous 4 d'octubre, a les 19 h

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la Col·lecció "la Caixa"

Una selecció variada i personal de la col·lecció Anglada-Camarasa que ret homenatge a l'espai que va crear el pintor al seu habitatge de port de Pollença.

entrada 5 €

Gratis Clients CaixaBank i menors de 16 anys

Exposició

Disney. L'art d'explicar històries

Walt Disney va ser pioner en la translació cinematogràfica moderna dels contes clàssics. Aquesta mostra destaca els orígens literaris i les reinterpretacions dutes a terme pels estudis Disney.

entrada 5 €

Gratis Clients CaixaBank i menors de 16 anys

Visita a les exposicions

Visita comentada: H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la col·lecció

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que hi puguin sorgir.

inscripció 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank