Navegant per la complexitat del segle XXI

cicle de Ciència

Navegant per la complexitat del segle XXI

Aquest cicle, gràcies a l'esperit divulgador que té, mirarà d'acostar els aspectes més rellevants dels sistemes complexos, els seus nous reptes científics i com poden impactar en la nostra vida quotidiana.

En aquesta edició es mostrarà com les eines desenvolupades per a l'estudi dels sistemes complexos ens ajuden a entendre problemes tan actuals com la propagació de notícies falses, la salut dels ecosistemes terrestres o les propietats dels sistemes microscòpics. Les relacions entre els diferents individus, en el cas de la nostra societat, o entre espècies en els sistemes ecològics acaben formant extenses xarxes d'interacció, típiques dels sistemes complexos. Els ponents d'aquest cicle il·lustraran, entre altres coses, com es pot analitzar i comprendre la informació continguda en aquestes xarxes des de la perspectiva global que proporciona l'estudi i l'anàlisi dels sistemes complexos.

 

Cada conferència constarà d'una primera part de presentació audiovisual i una segona part de preguntes i respostes entre el ponent i un grup seleccionat d'entrevistadors.

En col·laboració amb l'IFISC, Institut de Física Interdisciplinari i Sistemes Complexos (UIB-CSIC), que té com a objectiu principal l'estudi dels fenòmens complexos, reptes de la investigació del segle XXI, des d'una perspectiva interdisciplinària, fet que permet contribuir a l'estudi de problemes que es troben a les fronteres d'altres ciències, com les ciències socials, de la Terra o de la vida.

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE