BUSQUEDA TIERRA OK CAT
Conferències y debats

A la recerca d'una altra Terra

Avui dia, coneixem gairebé 4.000 planetes que orbiten al voltant d'estrelles diferents del Sol, i la natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que no hauríem imaginat mai. Aquests descobriments han estat possibles gràcies al desenvolupament de tecnologies que ens permeten mesurar la velocitat, la brillantor i la posició de les estrelles amb una precisió exquisida.

En aquesta conferència es farà un repàs als mètodes que ens

permeten descobrir exoplanetes, i se'n descriuran les troballes més espectaculars. També es presentaran les missions espacials i els projectes futurs que han de permetre la continuació d'aquesta gran revolució científica per arribar a conèixer altres planetes semblants a la nostra Terra.

Ignasi Ribas és el director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i investigador a l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC). Participa en projectes d'instrumentació, tant a la terra com a l'espai, per descobrir nous planetes semblants a la Terra, entre els quals destaquen CARMENES, del qual és científic principal, i les missions espacials CHEOPS, PLATO i ARIEL de l'Agència Espacial Europea. Ha publicat més de 150 treballs d'investigació en revistes internacionals, incloent-hi Nature i Science, els quals han estat citats més de 7.000 vegades. Va ser president de la divisió d'Estrelles i Física Estel·lar de la Unió Astronòmica Internacional, i ha estat assessor de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva en l'àmbit de l'espai i membre de l'Astronomy Working Group de l'ESA.

Horaris

Dilluns 29 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la Col·lecció "la Caixa"

Una selecció variada i personal de la col·lecció Anglada-Camarasa que ret homenatge a l'espai que va crear el pintor al seu habitatge de port de Pollença.

entrada 5 €

Gratis Clients CaixaBank i menors de 16 anys

Exposició

Disney. L'art d'explicar històries

Walt Disney va ser pioner en la translació cinematogràfica moderna dels contes clàssics. Aquesta mostra destaca els orígens literaris i les reinterpretacions dutes a terme pels estudis Disney.

entrada 5 €

Gratis Clients CaixaBank i menors de 16 anys

Visita a les exposicions

Visita comentada: H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la col·lecció

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que hi puguin sorgir.

inscripció 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank