Exposició Art i mite. Els déus del Prado Exposició Art i mite. Els déus del Prado Exposició Art i mite. Els déus del Prado

La mitologia clàssica ha estat una font constant d’inspiració per als artistes. En ella, déus, herois, nimfes, sàtirs i mènades es barregen en relats plens de vicis i virtuts humanes.

“Art i mite. Els déus del Prado” ofereix una àmplia mirada sobre aquests personatges mitològics i la seva representació al llarg de la història de l’art.

Envia'l a un amic o amiga
Exposició organitzada pel Museo Nacional del Prado i la Obra Social “la Caixa”. 

HERÒDOT VA ESCRIURE QUE VAN SER HESÍODE I HOMER ELS QUE VAN DONAR ELS DÉUS ALS GRECS, EN DESCRIURE’N L’ASPECTE, TRAÇAR-NE EL LLINATGE I NARRAR-NE LES ACTUACIONS PRINCIPALS.

L'exposició "Art i mite. Els déus del Prado" aplega una selecció d'obres acurada que formen part de les col·leccions del Museu Nacional del Prado. A través de pintures, escultures i medalles –datades entre el segle I a. C. i finals del segle XVIII– s'ofereix una mirada àmplia sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l'art.

Es tracta d'una exposició diacrònica, que ofereix alhora diferents representacions d'un déu o un mite tenint en compte un criteri iconogràfic, i no qüestions formals o cronològiques. Així es pot apreciar al mateix temps la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museu del Prado, on aquest tipus d'obres s'exhibeix tradicionalment d'acord amb criteris en els quals preval l'organització basada en escoles i períodes artístics.

UN PASSEIG PER L’OLIMP
 

L’exposició s’organitza en vuit seccions temàtiques. A “Una història per explicar”, s’analitzen les fonts literàries principals que narren els mites grecs. “Els déus de l’Olimp” presenta els protagonistes d’aquests mites, mentre que “Esperits lliures” se centra en altres personatges secundaris. “Amor, desig i passió” reflexiona sobre la importància de l’amor i el desig com a generadors de relacions humanes i origen d’esdeveniments imprevisibles i transcendentals.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE CAIXAFORUM PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

“Faltes i càstigs” adverteix de les conseqüències fatals d’oposar-se als desigs divins. “Metamorfosis divines i humanes” analitza les transformacions físiques que es produeixen en varis d’aquests mites. “Herois” està dedicada als fills dels déus. Per últim, “La guerra de Troia” parla de la contesa en què déus i homes van combatre junts.