Exposició La bella dorment

del cicle de Música "Dansa filmada"

La bella dorment

Un conte revisitat

Mates Ek, un dels coreògrafs més influents de la dansa moderna i contemporània, revisita el conte de Charles Perrault i el ballet de Marius Petipa per explorar-ne la cara fosca amb música de P. I. Txaikovski. En aquest ballet actualitzat, Aurora és una adolescent rebel que no es punxa amb un fus, sinó que s'enamora de l'home menys adequat. La dansa d'Ek és una fusió de la tècnica clàssica i de la dansa moderna que reflecteix la psicologia dels personatges. No busca la bellesa, sinó l'honestedat de les emocions. Tampoc no interpreta la música de la manera més evident, i per això sorprèn a cada gest. El film va ser realitzat per Gunilla Wallin i interpretat pel Cullberg Ballet i l'Orquestra Filharmònica Nacional de Suècia.

Coreografia: Mats Ek

Cullberg Ballet

Ballarins: Vanessa de Lignière, Gamal Gouda, Gunilla Hammar, George Elkin, Torunn Robstad

Música: P. I. Txaikovski

Música interpretada per: Orquestra Filharmònica Nacional de Suècia

Realització: Gunilla Wallin

Any: 2001

Durada: 107 min

Horaris

Dimarts 23 d'abril, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Música

PROJECCIONS

Bodas de sangre

Carlos Saura filma la màgia dels assajos de la companyia d'Antonio Gades i la tragèdia de l'amor impossible de l'obra de Lorca.

ENTRADA 4 €

50 % de dte. clients CaixaBank

PROJECCIONS

Pina (VOSE)

L'art de Pina Bausch és homenatjat pels seus ballarins i la mirada de Wim Wenders. Els intèrprets encarnen el desig, l'amor, la llibertat, l'alegria o el desconsol.

 

ENTRADA 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank