Exposició Bodas de sangre

del cicle de Música "Dansa filmada"

Bodas de sangre

Un assaig general

Carlos Saura filma la màgia dels assajos de la companyia de Gades i la tragèdia de l'amor impossible i el mite de les famílies rivals de l'obra de Lorca Bodas de sangre. Com si fos un joc de nines russes, la pel·lícula explora i reflexiona sobre el procés d'adaptació: el procés coreogràfic sobre el text de Lorca i el procés cinematogràfic sobre la producció teatral. Gades elimina les paraules del poeta, però reflecteix la poesia a través del moviment i la música d'Emilio de Diego. El cineasta emmarca el film en uns camerinos i un estudi per transmetre la màgia dels assajos, i aquella línia en la qual els ballarins es posen en la pell dels personatges de Lorca.

Encapçalen el repartiment el mateix Gades i Cristina Hoyos. Saura va presentar la pel·lícula al Festival de Canes el 1981 fora de concurs i l'èxit va ser immediat.


Direcció: Carlos Saura

Producció: Emiliano Piedra

Guió: Antonio Gades, Carlos Saura i Jorge Fons

Música: Emilio de Diego

Intèrprets: Antonio Gades, Cristina Hoyos, Pepa Flores, Juan Antonio, Pilar Cárdenas i Carmen Villena

Any: 1981

Durada: 72 min

Horaris

Dimarts 7 de maig, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Música

PROJECCIONS

La bella dorment

Mates Ek revisita el conte de Charles Perrault i el ballet de Marius Petipa per explorar-ne la cara fosca amb música de P. I. Txaikovski.

 

 

ENTRADA 4 €
50 % de dte. clients de CaixaBank

PROJECCIONS

Pina (VOSE)

L'art de Pina Bausch és homenatjat pels seus ballarins i la mirada de Wim Wenders. Els intèrprets encarnen el desig, l'amor, la llibertat, l'alegria o el desconsol.

 

ENTRADA 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank