Exposició A la recerca d'una altra Terra

CONFERENCIES I DEBATS

A la recerca d'una altra Terra

Avui dia, coneixem gairebé 4.000 planetes que orbiten al voltant d'estrelles diferents del Sol, i la natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que no hauríem imaginat mai. Aquests descobriments han estat possibles gràcies al desenvolupament de tecnologies que ens permeten mesurar la velocitat, la brillantor i la posició de les estrelles amb una precisió exquisida.

En aquesta conferència es farà un repàs als mètodes que ens

permeten descobrir exoplanetes, i se'n descriuran les troballes més espectaculars. També es presentaran les missions espacials i els projectes futurs que han de permetre la continuació d'aquesta gran revolució científica per arribar a conèixer altres planetes semblants a la nostra Terra.

Ignasi Ribas és el director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i investigador a l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC). Participa en projectes d'instrumentació, tant a la terra com a l'espai, per descobrir nous planetes semblants a la Terra, entre els quals destaquen CARMENES, del qual és científic principal, i les missions espacials CHEOPS, PLATO i ARIEL de l'Agència Espacial Europea. Ha publicat més de 150 treballs d'investigació en revistes internacionals, incloent-hi Nature i Science, els quals han estat citats més de 7.000 vegades. Va ser president de la divisió d'Estrelles i Física Estel·lar de la Unió Astronòmica Internacional, i ha estat assessor de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva en l'àmbit de l'espai i membre de l'Astronomy Working Group de l'ESA.

Horaris

Dilluns 29 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

ALTRES FORMATS

Una mar de colors

En aquesta activitat lliure Anglada-Camarasa et demostra que el mar és ple de colors. Et submergiràs a la seva paleta per experimentar amb aquests colors. A partir de 5 anys.

INSCRIPCIÓ 4 €

Entrada gratuïta per a clients de CaixaBank

VISITES A LES EXPOSICIONS

Visita comentada: H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la col·lecció

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que hi puguin sorgir.

INSCRIPCIÓ 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

VISITES A L'EDIFICI

Visita comentada: Viu el modernisme!

En aquesta visita parlarem del modernisme, del seu context històric i cultural, dels detalls de la construcció, les reformes i la restauració posterior. Un viatge des de la ciutat de principis del segle XX fins avui.

INSCRIPCIÓ 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank