Exposició Forats negres, observant el que és invisible

CONFERENCIES I DEBATS

Forats negres, observant el que és invisible

Ja en temps de Newton els científics van entreveure la idea d'estrelles tan compactes i massives que exercissin una atracció gravitatòria tan forta que ni la llum no se'n pogués escapar. Amb els nous telescopis i els nous desenvolupaments teòrics, els forats negres han passat de ser divertiments intel·lectuals a objectes astronòmics fascinants, capaços de distorsionar l'espai i el temps al seu voltant. Són, a més, objectes on la física clàssica, relativista i quàntica s'uneixen, per proporcionar-nos un escenari d'estudi únic i extraordinari.

A càrrec de:

Antxon Alberdi Odriozola. Doctor en Astrofísica per la Universitat de Granada, especialitzat en tècniques interferomètriques aplicades a l'estudi de galàxies actives i estrelles massives. Professor d'investigació a l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC).

Horaris

Dijous 4 d'octubre, a les 19 h

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

ALTRES FORMATS

Una mar de colors

En aquesta activitat lliure Anglada-Camarasa et demostra que el mar és ple de colors. Et submergiràs a la seva paleta per experimentar amb aquests colors. A partir de 5 anys.

INSCRIPCIÓ 4 €

Entrada gratuïta per a clients de CaixaBank

VISITES A LES EXPOSICIONS

Visita comentada: H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la col·lecció

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que hi puguin sorgir.

INSCRIPCIÓ 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

VISITES A L'EDIFICI

Visita comentada: Viu el modernisme!

En aquesta visita parlarem del modernisme, del seu context històric i cultural, dels detalls de la construcció, les reformes i la restauració posterior. Un viatge des de la ciutat de principis del segle XX fins avui.

INSCRIPCIÓ 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank