Exposició Origen i evolució de l'univers

Del cicle de  Ciència "Des d'un indret del cosmos"

Origen i evolució de l'univers

L'univers que coneixem va sorgir d'una fluctuació quàntica fa uns 13.800 milions d'anys. La física actual ens permet estudiar les condicions de l'univers primitiu i la seva evolució fins als nostres dies. En aquesta conferència descriurem les diferents fases d'aquesta evolució, la formació dels elements, la formació de les galàxies i de les grans estructures que observem avui dia, i posarem en context les condicions en què va sorgir la vida fa 3.500 milions d'anys. També abordarem els efectes de la matèria i de l'energia fosques sobre l'expansió de l'univers, i les perspectives sobre el seu futur.

A càrrec de:

José Miguel Mas Hesse. Doctor en Astrofísica per la Universitat Complutense, especialitzat en l'estudi de la formació estel·lar en galàxies i en el desenvolupament d'instrumentació espacial. Director del Centre d'Astrobiologia i coordinador espanyol de la Xarxa de Difusió de l'Observatori Austral Europeu (ESO).

 

Horaris

Dijous 27 de setembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

CONFERENCIES I DEBATS

A la recerca d'una altra Terra

Ignasi Ribas, director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya

(IEEC), farà un repàs als mètodes científics que ens permeten descobrir exoplanetes, i en descriurà les troballes més espectaculars.