La genética y las enfermedades cardiovasculares cat
Conferències i debats

La genètica i les malalties cardiovasculars

Els gens em determinen la salut cardiovascular?

Un factor de risc és una característica innata o adquirida que s'associa a una probabilitat més gran de patir una mal determinat. Els principals factors de risc innats (no modificables) de les malalties cardiovasculars són l'edat, el sexe i la genètica. Entre els adquirits (o modificables) hi ha, entre d'altres, la hipertensió, el tabaquisme, la diabetis, la dieta i l'exposició a contaminants.

Mentre que la influència de factors de risc com ara l'edat i el sexe sobre la malaltia cardiovascular és ben coneguda, fins fa poc no disposàvem de prou dades per entreveure-hi els efectes de la genètica. Avui, s'estima que fins a un 50% o 60% dels accidents cardiovasculars hi poden estar relacionats. Conèixer quina propensió genètica tenen les persones a desenvolupar aquestes malalties és d'una importància vital per controlar millor els factors modificables (consum de sal, exercici...).

A càrrec del Dr. Serafín Cambray Carnero, professor associat de la Universitat de Lleida (UdL). És coordinador de la Unitat d'Innovació i Internacionalització de l'IRBLleida, vicepresident del Comitè d'Ètica d'Experimentació Animal del CREBA de Lleida i investigador postdoctoral del Grup de Recerca Translacional Vascular i Renal de l'IRBLleida.

Horaris

Dimarts 1 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Visita a les exposicions

Visita comentada per a grups: Experiment Any 2100

Visita guiada a exposicions temporals per a grups, entitats culturals, associacions o col·lectius. Amb un màxim de 30 inscrits, la visita dura una hora i es pot fer en diversos idiomes. 

reserva
En el telèfon 97327 07 88
o per email

Exposició

Experiment any 2100

Què ens espera a la Terra del futur? Quants serem? Com viurem? Com podrem fer front als grans reptes que se'ns presenten? En aquesta exposició et llançaràs a l'aventura d'explorar com pot ser el futur mitjançant tècniques prospectives.

 

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Visita comentada: Experiment any 2100

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

inscripció 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank