La genètica i les malalties cardiovasculars
Conferències i debats

La genètica i les malalties cardiovasculars

Els gens em determinen la salut cardiovascular?

Un factor de risc és una característica innata o adquirida que s'associa a una probabilitat més gran de patir una mal determinat. Els principals factors de risc innats (no modificables) de les malalties cardiovasculars són l'edat, el sexe i la genètica. Entre els adquirits (o modificables) hi ha, entre d'altres, la hipertensió, el tabaquisme, la diabetis, la dieta i l'exposició a contaminants.

Mentre que la influència de factors de risc com ara l'edat i el sexe sobre la malaltia cardiovascular és ben coneguda, fins fa poc no disposàvem de prou dades per entreveure-hi els efectes de la genètica. Avui, s'estima que fins a un 50% o 60% dels accidents cardiovasculars hi poden estar relacionats. Conèixer quina propensió genètica tenen les persones a desenvolupar aquestes malalties és d'una importància vital per controlar millor els factors modificables (consum de sal, exercici...).

A càrrec del Dr. Serafín Cambray Carnero, professor associat de la Universitat de Lleida (UdL). És coordinador de la Unitat d'Innovació i Internacionalització de l'IRBLleida, vicepresident del Comitè d'Ètica d'Experimentació Animal del CREBA de Lleida i investigador postdoctoral del Grup de Recerca Translacional Vascular i Renal de l'IRBLleida.

Horaris

Dimarts 1 d'octubre, a les 19 h

Col·labora

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...