La genética y las enfermedades cardiovasculares cat
Conferències i debats

La genètica i les malalties cardiovasculars

Els gens em determinen la salut cardiovascular?

Un factor de risc és una característica innata o adquirida que s'associa a una probabilitat més gran de patir una mal determinat. Els principals factors de risc innats (no modificables) de les malalties cardiovasculars són l'edat, el sexe i la genètica. Entre els adquirits (o modificables) hi ha, entre d'altres, la hipertensió, el tabaquisme, la diabetis, la dieta i l'exposició a contaminants.

Mentre que la influència de factors de risc com ara l'edat i el sexe sobre la malaltia cardiovascular és ben coneguda, fins fa poc no disposàvem de prou dades per entreveure-hi els efectes de la genètica. Avui, s'estima que fins a un 50% o 60% dels accidents cardiovasculars hi poden estar relacionats. Conèixer quina propensió genètica tenen les persones a desenvolupar aquestes malalties és d'una importància vital per controlar millor els factors modificables (consum de sal, exercici...).

A càrrec del Dr. Serafín Cambray Carnero, professor associat de la Universitat de Lleida (UdL). És coordinador de la Unitat d'Innovació i Internacionalització de l'IRBLleida, vicepresident del Comitè d'Ètica d'Experimentació Animal del CREBA de Lleida i investigador postdoctoral del Grup de Recerca Translacional Vascular i Renal de l'IRBLleida.

Horaris

Dimarts 1 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

Conferències i debats

La diabetis avui: es pot reeducar la immunitat?

La Dra. Conchi Mora ens explica els avenços que s'estan duent a terme per afrontar la diabetis de tipus 1, les causes i els factors de risc de la qual encara són poc coneguts.

inscripció 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

Deixar de fumar és com un divorci? Dir adeu al tabac no sempre és difícil

És possible deixar de fumar d'una vegada per totes? El Dr. Francesc Abella ens explica tècniques per posar en pràctica per aconseguir abandonar aquest mal hàbit.

inscripció 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

Els límits de la vida humana

Es pot prolongar l'esperança de vida de l'espècie humana? El Dr. Reinald Pamplona ens explica els últims avenços científics sobre aquest tema tan apassionant.

inscripció 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank