La diabetis avui: es pot reeducar la immunitat?
Conferències i debats

La diabetis avui: es pot reeducar la immunitat?

Actualment hi ha al món uns 442 milions de persones amb diabetis, una xifra que gairebé s'ha quadruplicat des del 1980. Les causes d'aquest increment són complexes, però en gran part es deu a l'augment del sobrepès i l'obesitat i a la inactivitat física generalitzada. Hi ha dos tipus principals de diabetis. Mentre que la de tipus 1 es caracteritza per la falta de producció d'insulina, la de tipus 2 ocorre quan l'organisme fa servir aquesta hormona de manera ineficaç.

Si bé la diabetis de tipus 2 es pot prevenir, les causes i els factors de risc de la de tipus 1 es desconeixen i avui les estratègies de prevenció són ineficients. En aquest marc, el Grup d'Immunologia i Metabolisme de l'IRBLleida investiga els mecanismes moleculars que l'originen. L'objectiu és assentar les bases per a una futura immunoteràpia amb la qual es pugui tractar aquesta i altres endocrinopaties d'origen autoimmune, a través de la participació i la col·laboració amb diferents grups d'investigació i assistencials.

A càrrec de la Dra. Conchi Mora, professora agregada d'Immunologia de la Universitat de Lleida (UdL) i investigadora responsable del Grup d'Immunologia i Metabolisme de l'IRBLleida.

Horaris

Dimarts 8 d'octubre, a les 19 h

Col·labora

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...