Deixar de fumar és com un divorci? Dir adeu al tabac no sempre és difícil
Conferències i debats

Deixar de fumar és com un divorci? Dir adeu al tabac no sempre és difícil

El consum de tabac acostuma a generar una dependència tant fisiològica com conductual de la qual sovint és difícil sortir. Els que volen deixar de fumar es veuen aclaparats per estratègies centrades en les motivacions o en complicades tècniques de reputació dubtosa. Abandonar aquest hàbit té a veure amb qüestions fisiològiques però també, i especialment, amb temes emocionals, d'aprenentatge i d'iniciativa personal. 

Les persones que pretenen trencar el vincle afectiu amb el tabac necessiten, moltes vegades, ajuda professional si volen obtenir un resultat durador. El tractament de deshabituació del tabac requereix creativitat, constància i, especialment, adaptació a les peculiaritats de cada individu. Deixar de fumar no és difícil. Això sí: és complex, com tot el que val la pena a la vida.                         

A càrrec del Dr. Francesc Abella Pons, coordinador de la Unitat de Tabaquisme de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i investigador del Grup d'Investigació dels Ciments Biològics dels Trastorns Mentals, IRBLleida.

Horaris

Dimarts 15 d'octubre, a les 19 h

Col·labora

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...