Exposició Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes Exposició Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes Exposició Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes

Per què s’ataca certes imatges? Com es pot representar allò que s’adora? I denigrar el que s’odia? Quin paper té la iconoclàstia en els girs de la modernitat? 

El comissari Carlos Martín et convida a reflexionar sobre el fenomen de la destrucció i el reaprofitament de les imatges, amb manipulacions que en canvien radicalment el sentit.

Envia'l a un amic o amiga

“NO ET FARÀS IMATGE, NI SEMBLANÇA DEL QUE SIGUI AL CEL, NI A LA TERRA, NI A LES AIGÜES SOTA LA TERRA. NO LES ADORARÀS.” ÈXODE 20, 4-5 

La destrucció d'imatges té una llarga història arreu del món, incloent-hi, recentment, el nostre país. A partir d'una selecció d'obres de la Col·lecció "la Caixa" i la Col·lecció MACBA, complementades amb peces d'altres procedències, diferents artistes reflexionen sobre la dialèctica entre creació i destrucció, la conversió de l'experiència en relíquia o l'aura de l'objecte artístic.

La mostra inclou artistes que han apostat per la destrucció, però també d'altres que han optat per la "resignificació" de símbols i obres d'art a través de diferents mitjans, des de la cita irònica fins a la paròdia. L'exposició inclou obres de Miroslaw Balka, Equipo Crónica, Lucio Fontana, Pedro G. Romero, Raymond Hains, Rogelio López Cuenca o Pere Portabella, entre altres artistes.

COMISART: UN APARADOR PER A LES NOVES LECTURES DE L’ART
 

“Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes” és la segona de les tres mostres en el marc de Comisart. El programa, creat per l’Obra Social ”la Caixa” el 2012, pretén donar a conèixer el treball de joves crítics i comissaris d’art, per oferir-los la possibilitat de desenvolupar un projecte d’exposició a partir dels fons de l’entitat. El món de la crítica i el comissariat han evolucionat molt els últims anys. Molts joves han viatjat a l’estranger, han estudiat a les millors universitats i han treballat en museus i institucions de primera línia.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE CAIXAFORUM PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

Ha sorgit una nova mirada sobre l’art contemporani que requereix espais de comunicació amb la comunitat artística i el públic. Comisart neix per donar resposta a aquesta necessitat.

Activitats al voltant de l'exposició

VISITES A LES EXPOSICIONS

Visita comentada per a grups: Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes

Més informació

 

VISITES A LES EXPOSICIONS

Imatges al poder! Visita en família: Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes

Més informació