Visita'ns - CaixaForum Girona

Visita CaixaForum Girona
T'acompanyem perquè descobreixis CaixaForum Girona
Situat al cor del barri antic de la ciutat, l’edifici que alberga CaixaForum Girona és una mostra d’arquitectura civil catalana d’època medieval. Construït al carrer de Ciutadans, antiga artèria de la ciutat, i lloc de residència de famílies nobles, es coneix popularment com la Fontana d’Or.
Declarat el 1921 monument històric nacional, aquest antic palau que al llarg de la seva història ha tingut diferents usos, és avui un espai obert a tots els ciutadans, amb una proposta cultural d’exposicions, conferències, debats, activitats educatives, tallers… Un centre sense barreres que fomenta la integració, el diàleg, el coneixement i l’educació.
Adreces, contacte i com s'hi arriba
Adreça
Horari de visita a les exposicions i d'atenció al públic
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, d’11 a 14 h
Horari especial de Nadal
Els dies 24 i 31 de desembre, i 5 de gener, de 10 a 14 h
El centre romandrà tancat els dies 25 de desembre, 1 i 6 de gener
Transports
Autobusos urbans
Línia 11, amb parada davant de l’Ajuntament
Línies 1, 6 i 7, amb parada a la pl. de Catalunya
Autobusos interurbans
Estació d’autobusos – Pl. d’Espanya
Pl. d’Espanya, s/n
Tren
Renfe. Estació de Girona
Pl. d’Espanya, s/n
Més informació:
http://www.renfe.com/viajeros
Girocleta
Estació 03 - Pl. de Catalunya

CaixaForum Girona, un centre adaptat
Accessible per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda
Accessibilitat a tots els espais.
Cadires pròpies a disposició dels usuaris. Per poder-ne disposar només cal adreçar-se al punt d’informació del vestíbul de CaixaForum. L’accés a aquest servei està limitat a la disponibilitat de les cadires, i d’acord amb l’ordre de petició.
Lavabos adaptats a la planta 2.
Activitats adaptades a persones amb discapacitat mental, intel·lectual o psíquica
Adaptació de tallers educatius i de visites comentades a les exposicions i a l’edifici per a persones amb discapacitat mental, intel·lectual o psíquica.
Es requereix inscriure-s’hi prèviament al telèfon 972 20 98 36.
Accessible per a persones cegues o amb dificultats visuals
Tecles en alfabet braille als ascensors.
Es permet l’entrada a gossos guia i gossos d’assistència.
Accessible per a persones amb dificultats auditives
Adaptador per a connexió d’audiòfons a sistemes d’àudio.
Política ambiental i energètica
La Fundació Bancària "la Caixa", entitat compromesa amb la sostenibilitat, basa les seves actuacions en un pla estratègic orientat a una política de responsabilitat social, sent un aspecte fonamental la protecció del medi ambient, la reducció dels impactes ambientals i el consum energètic derivats de les activitats i serveis que porta a terme en els seus principals centres de treball.
En aquest sentit, la Fundació implanta un sistema que integra, conjuntament, un sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001:2015 i un sistema de gestió de l’energia segons la norma ISO 50001:2018, en els seus centres de treball (CaixaForum de Barcelona, Madrid, Palma, Tarragona, Lleida, Girona, Saragossa i Sevilla, EspaiCaixa de Girona, Madrid i Murcia i el Palau Macaya) la funció dels quals és la difusió cultural, social, científica i educativa, mitjançant exposicions, concerts, debats, programes educatius, etc., comprometent-se a:
-
Adequar la gestió ambiental i energètica d’acord amb el seu context i la seva cultura organitzativa, implantant els processos necessaris per obtenir la millora contínua del seu acompliment ambiental i energètic.
-
Adoptar les mesures necessàries per garantir el compliment de tota la normativa ambiental i la relacionada amb l’ús, el consum d’energia i l’eficiència energètica aplicable a les activitats i instal·lacions dels centres (tant en l'àmbit local com autonòmic, estatal i europeu), així com tots els convenis o acords als quals la Fundació "la Caixa" s’aculli a través dels seus centres.
-
Protegir el medi ambient i prevenir la contaminació mitjançant l’ús sostenible dels recursos naturals, l'ús eficient de l'aigua i l'energia i el foment de les pràctiques de reducció, reutilització i reciclatge de residus.
-
Potenciar l’estalvi d’energia i optimitzar l’eficiència energètica a les instal·lacions i activitats dels centres, al mateix temps que avançar en l’adquisició de productes, serveis i equips energèticament eficients.
-
Formar, sensibilitzar i implicar cada treballador fent-lo partícip de la gestió ambiental i energètica, i transmetre als proveïdors i empreses subcontractades les nostres directrius ambientals i energètiques.
-
Afavorir la comunicació amb criteris de transparència i informar tots els grups d’interès (treballadors, clients, proveïdors, subcontractistes, institucions...) per tal de donar-los a conèixer la política ambiental i energètica, i establir amb ells relacions de cooperació.
Amb això, la Fundació "la Caixa", a través dels seus centres de treball, desitja contribuir a la millora del medi ambient i a la mitigació del canvi climàtic en benefici de tota la societat.
A Barcelona el 6 de juliol del 2020