Visita CaixaForum Girona

T'acompanyem perquè descobreixis CaixaForum Girona

Situat al cor del barri antic de la ciutat, l’edifici que alberga CaixaForum Girona és una mostra d’arquitectura civil catalana d’època medieval. Construït al carrer de Ciutadans, antiga artèria de la ciutat, i lloc de residència de famílies nobles, es coneix popularment com la Fontana d’Or. 
Declarat el 1921 monument històric nacional, aquest antic palau que al llarg de la seva història ha tingut diferents usos, és avui un espai obert a tots els ciutadans, amb una proposta cultural d’exposicions, conferències, debats, activitats educatives, tallers… Un centre sense barreres que fomenta la integració, el diàleg, el coneixement i l’educació.

Adreces, contacte i com s'hi arriba

Adreça

Ciutadans , 19

17004 Girona

Tel. 972 20 98 36

caixaforumgirona@magmacultura.com

Horari de visita a les exposicions i d'atenció al públic

De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, d’11 a 14 h

Transports

Autobusos urbans

Línia 11, amb parada davant de l’Ajuntament
Línies 1, 6 i 7, amb parada a la pl. de Catalunya

Autobusos interurbans

Estació d’autobusos – Pl. d’Espanya
Pl. d’Espanya, s/n

Tren

Renfe. Estació de Girona
Pl. d’Espanya, s/n
Més informació: 
http://www.renfe.com/viajeros

Girocleta

Estació 03 - Pl. de Catalunya

CaixaForum Girona, un centre adaptat

Accessible per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda

Accessibilitat a tots els espais.
Cadires pròpies a disposició dels usuaris. Per poder-ne disposar només cal adreçar-se al punt d’informació del vestíbul de CaixaForum. L’accés a aquest servei està limitat a la disponibilitat de les cadires, i d’acord amb l’ordre de petició.
Lavabos adaptats a la planta 2.

Activitats adaptades a persones amb discapacitat mental, intel·lectual o psíquica

Adaptació de tallers educatius i de visites comentades a les exposicions i a l’edifici per a persones amb discapacitat mental, intel·lectual o psíquica.
Es requereix inscriure-s’hi prèviament al telèfon 972 20 98 36.

Accessible per a persones cegues o amb dificultats visuals

Tecles en alfabet braille als ascensors.
Es permet l’entrada a gossos guia i gossos d’assistència.

Accessible per a persones amb dificultats auditives

Adaptador per a connexió d’audiòfons a sistemes d’àudio.

Política ambiental

La Fundació Bancària "la Caixa", entitat compromesa amb la sostenibilitat, basa les seves actuacions en un pla estratègic orientat a una política de responsabilitat social, sent un aspecte fonamental la protecció del medi ambient i la reducció dels impactes ambientals derivats de les activitats i serveis que porta a terme en els seus principals centres de treball.
En aquest sentit, la Fundació implanta un sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001:2015 en els seus centres de treball (CaixaForum de Barcelona, Madrid, Palma, Tarragona, Lleida, Girona, Saragossa i Sevilla, Palau Macaya i Espais Caixa Madrid, Girona i Murcia) la funció dels quals és la difusió cultural, social, científica i educativa, mitjançant exposicions, concerts, debats, programes educatius, etc., comprometent-se a:

  1. Adequar la gestió ambiental d’acord amb el seu context i la seva cultura organitzativa, implantant els processos necessaris per obtenir la millora contínua del nostre acompliment ambiental.

  2.  Adoptar les mesures necessàries per garantir el compliment de tota la normativa ambiental aplicable a les activitats i instal·lacions dels centres (tant en l'àmbit local com autonòmic, estatal i europeu), així com tots els convenis o acords als quals la Fundació Bancària "la Caixa" s’aculli a través dels seus centres.

  3. Protegir el medi ambient i prevenir la contaminació mitjançant l’ús sostenible dels recursos naturals, l'ús eficient de l'aigua i l'energia i el foment de les pràctiques de reducció, reutilització i reciclatge de residus.

  4. Formar, sensibilitzar i implicar cada treballador fent-lo partícip de la gestió ambiental, i transmetre als proveïdors i empreses subcontractades les nostres directrius ambientals.

  5. Afavorir la comunicació amb criteris de transparència i informar tots els grups d’interès (treballadors, clients, proveïdors, subcontractistes, institucions...) per tal de donar-los a conèixer la política ambiental i establir amb ells relacions de cooperació.

Amb això, la Fundació Bancària "la Caixa", a través dels seus centres de treball, desitja contribuir a la millora del medi ambient i a la mitigació del canvi climàtic en benefici de tota la societat.

A Barcelona el 23 de gener de 2019