Ciencia y vino cat
Conferències i debats

Vi i ciència: maridatge perfecte

Colors, aromes i sabors del vi

El vi, un producte mil·lenari molt vinculat a la cultura, les tradicions i la vida quotidiana, és objecte de moltes investigacions científiques molt poc conegudes, moltes de les quals es desenvolupen al CSIC. Avui, la ciència busca, entre altres coses, reduir la variabilitat de les diferents anyades, esclarir els beneficis que produeix la ingesta moderada de vi o generar modes d'elaboració que minimitzin els efectes que el canvi climàtic té en les característiques sensorials del vi.

En aquesta xerrada demostrarem que la denominada cultura del vi fa un bon maridatge amb la divulgació científica. Després de la presentació, tindrà lloc un tast guiat de vins de diferents denominacions d'origen i identificarem un seguit d'aromes concentrades, que després s'hauran de reconèixer als vins degustats: blancs, rosats i negres.

A càrrec de la Mª del Carmen Martínez, Investigadora Científica i directora del grup de Viticultura de la Misión Biológica de Galicia (CSIC).

Horaris

Dilluns 25 de novembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

Accés directe a El bosc de llet de Curro González

L'art com a instrument per reflexionar sobre el paper que té l'herència cultural en el nostre desenvolupament intel·lectual a través d'una peça de la Col·lecció "la Caixa" d'Art Contemporani.

gratuïta

 

Exposició

Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l'IVAM 1914-1945

Una mirada renovada a un dels períodes més rics i bulliciosos de la història de l'art, les avantguardes del segle XX, a través de la col·lecció de l'Institut Valencià d'Art Modern, una de les més completes del món dedicades a aquests corrents artístics.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Visita comentada: Construint nous mons

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

inscripció 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank