Vi i ciència: maridatge perfecte
Conferències i debats

Vi i ciència: maridatge perfecte

Colors, aromes i sabors del vi

El vi, un producte mil·lenari molt vinculat a la cultura, les tradicions i la vida quotidiana, és objecte de moltes investigacions científiques molt poc conegudes, moltes de les quals es desenvolupen al CSIC. Avui, la ciència busca, entre altres coses, reduir la variabilitat de les diferents anyades, esclarir els beneficis que produeix la ingesta moderada de vi o generar modes d'elaboració que minimitzin els efectes que el canvi climàtic té en les característiques sensorials del vi.

En aquesta xerrada demostrarem que la denominada cultura del vi fa un bon maridatge amb la divulgació científica. Després de la presentació, tindrà lloc un tast guiat de vins de diferents denominacions d'origen i identificarem un seguit d'aromes concentrades, que després s'hauran de reconèixer als vins degustats: blancs, rosats i negres.

A càrrec de Mª Victoria Moreno Arribas, és Investigadora Científica de l'CSIC a l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació (CIAL) (CSIC-UAM), de què va ser la seva primera directora. És membre de Comitè Científic Assessor de l'CSIC, presidenta del grup de Microbiologia i delegada d'Espanya a l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), el principal organisme internacional de l'àmbit enològic, membre de Comitè Científic Assessor de l'Agència Espanyola de seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), i coordina el grup de Salut de la Plataforma Tecnològica de el Vi (PTV).

Horaris

Dilluns 25 de novembre, a les 19 h

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...