enzimas silvia osuna cat
Conferències y debats

Química i biologia, les fronteres del segle XXI

En aquest diàleg, Sílvia Osuna i Vicent Moliner conversaran sobre com els diferents elements, en particular els metalls, tenen un paper clau en les biomolècules i en les ciències de la vida. També donaran pistes del paper de la simulació computacional d'altes prestacions per estudiar les propietats de les proteïnes, les seves interaccions amb altres molècules i com se'n modula el paper de catalitzadors biològics. Exposant d'una manera amena i comprensible les bases moleculars de la biologia, ens proporcionaran exemples de casos d'èxit, i també comentaran les dificultats i els reptes amb els quals s'enfronten. Ens explicaran la seva experiència personal com a investigadors i parlarem de la tasca que suposa el dia a dia de les persones que es dediquen a la millora del coneixement científic.


Sílvia Osuna, investigadora en bioquímica computacional i professora ICREA a la Universitat de Girona. Va fer una estada postdoctoral a la Universitat de Califòrnia, Los Angeles. Va obtenir un contracte Marie Curie IOF Fellowship i també del programa Ramón y Cajal. Actualment es beneficia d'una Starting Grant de l'European Research Council. És premi Fundació Princesa de Girona d'Investigació Científica i premi de la Reial Societat Espanyola de Química.

Vicent Moliner, catedràtic de Química Física a la Universitat Jaume I i investigador principal del Grup de Bioquímica Computacional. Va fer el postdoc a la Universitat de Bath, on es va introduir en la metodologia híbrida entre mecànica quàntica i mecànica molecular per buscar aplicacions de reaccions catalitzades per enzims naturals i artificials. És coautor de gairebé 200 articles en revistes d'investigació i supervisor de 12 tesis doctorals, i ha impartit nombroses conferències els últims anys.

Horaris

Dimarts 22 de gener, a les 18.30 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

Accés directe a El bosc de llet de Curro González

L'art com a instrument per reflexionar sobre el paper que té l'herència cultural en el nostre desenvolupament intel·lectual a través d'una peça de la Col·lecció "la Caixa" d'Art Contemporani.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Visita comentada per a grups: Faraó. Rei d'Egipte

Visita guiada a exposicions temporals per a grups, entitats culturals, associacions o col·lectius. Amb un màxim de 25 inscrits, la visita dura una hora i es pot fer en diversos idiomes.

inscripció 70 €

 

Exposició

Faraó. Rei d'Egipte

Una selecció magnífica de peces del British Museum per conèixer els detalls de la vida dels faraons egipcis, amb objectes i històries que expliquen el poder reial a l'antic Egipte.

gratuïta