que es la sobirania 1 cat 3
Conferències i debats

Què és la sobirania? 1a sessió

Què és la sobirania? Les crítiques a concepcions clàssiques de sobirania i l'efecte de processos complexos que en dissolen, en confronten i en degraden el valor en fan necessària una reflexió renovada. Per respondre a la pregunta, aquesta jornada, organitzada conjuntament amb l'Escola Europea d'Humanitats i el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), s'estructura en quatre blocs que ajudaran a repensar la sobirania. Cadascun estarà introduït per dos ponents, que faran una presentació de 20 minuts.

SOBIRANIA POLÍTICA, de 17 a 18.30 h 
Hi ha una degradació creixent de la sobirania dels estats en les relacions internacionals per part d'actors i forces de la naturalesa global i local. Quines sobiranies cobren importància en un món complex i interconnectat, més enllà dels estats?  

Daniel Innerarity, catedràtic de Filosofia Política a la Universitat del País Basc, i Esther Barbé, catedràtica de Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona.


SOBIRANIA SOCIAL I ECONÒMICA, de 19 a 20.30 h
La sobirania entesa com a control sobre circumstàncies vitals, apoderament de grups marginats i capacitat de regular l'economia. Com ens organitzem a escala local, nacional i regional de manera innovadora per garantir aquests drets?

Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i directora del Departament d'Empresa de la Universitat de Girona, i Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona.

Sessió dirigida i moderada per Josep Ramoneda, director de l'Escola Europea d’Humanitats, i Pol Morillas, director del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs). Els vuit ponents de les dues sessions estaran presents totes dues tardes i debatran entre ells.

Horaris

Dimarts 26 de novembre, a les 17 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Escola Europea d Humanitats CIDOB

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

Accés directe a El bosc de llet de Curro González

L'art com a instrument per reflexionar sobre el paper que té l'herència cultural en el nostre desenvolupament intel·lectual a través d'una peça de la Col·lecció "la Caixa" d'Art Contemporani.

gratuïta

 

Exposició

Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l'IVAM 1914-1945

Una mirada renovada a un dels períodes més rics i bulliciosos de la història de l'art, les avantguardes del segle XX, a través de la col·lecció de l'Institut Valencià d'Art Modern, una de les més completes del món dedicades a aquests corrents artístics.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Visita comentada: Construint nous mons

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

inscripció 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank