Aceite y ciencia cat
Conferències i debats

L'oli d'oliva: la ciència de l'amaniment

L'oli d'oliva és un producte que concilia gastronomia i salut. De tradició mil·lenària, el seu valor ja el van reconèixer diferents civilitzacions, tot i que també va ser qüestionat durant dècades. Malgrat això, un estudi iniciat durant els anys cinquanta pel fisiòleg Ancel Keys va evidenciar els beneficis d'una dieta mediterrània, la font de greix principal del qual és l'oli d'oliva. Però tots els olis d'oliva són igual de saludables? Què té l'oli d'oliva que no tinguin els olis de llavors? 

En aquesta xerrada es respondran els dubtes més freqüents sobre el tema. D'una manera didàctica, coneixerem els ingredients que el fan únic i li proporcionen el seu valor nutricional. I, per últim, es presentaran els resultats dels treballs científics més rellevants que han posat de manifest els beneficis de l'oli d'oliva per a la salut. Després de la xerrada, es durà a terme un tast d'olis d'oliva per descobrir certs aspectes clau d'aquest aliment.

La xerrada anirà a càrrec de Mª Raquel Mateos Briz y Beatriz Sarriá Ruíz, investigadores de l'Institut de Ciència i Tecnologia dels Aliments i Nutrició (ICTAN) del CSIC.

Horaris

Dilluns 11 de novembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

Accés directe a El bosc de llet de Curro González

L'art com a instrument per reflexionar sobre el paper que té l'herència cultural en el nostre desenvolupament intel·lectual a través d'una peça de la Col·lecció "la Caixa" d'Art Contemporani.

gratuïta

 

Exposició

Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l'IVAM 1914-1945

Una mirada renovada a un dels períodes més rics i bulliciosos de la història de l'art, les avantguardes del segle XX, a través de la col·lecció de l'Institut Valencià d'Art Modern, una de les més completes del món dedicades a aquests corrents artístics.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Visita comentada: Construint nous mons

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que puguin sorgir.

inscripció 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank