Cartell Construyendo Gir Cartell Construyendo Gir Cartell Construyendo Gir

Amb obres dels artistes més destacats de la seva època, la col·lecció de l’Institut Valencià d’Art Modern és un referent espanyol i europeu en l’art de les avantguardes del segle XX.

Aquesta exposició proposa una nova lectura sobre el desenvolupament dels moviments artístics de les primeres dècades del segle passat que subratlla la seva llibertat, misteri i utopia.

gratuïta

 

Envia'l a un amic o amiga
IVAM Institut Valencià d'Art  Modern

Produïda per l'IVAM Institut Valencià d’Art Modern en col·laboració amb l'Obra Social ”la Caixa”

UNA VISIÓ EXHAUSTIVA DE L’ART DEL PERÍODE A PARTIR D’OBRES I FIGURES CLAU DEL FUTURISME, EL SURREALISME, EL CONSTRUCTIVISME, EL DADAISME I L’ABSTRACCIÓ ANALÍTICA.

Les primeres dècades del segle XX van ser testimoni d'una explosió sense precedents de moviments artístics a tot Europa que van plantejar una ruptura amb les formes d'art establertes. Les avantguardes històriques, tal com es coneixen els corrents renovadors d'aquest període, no van ser un fenomen homogeni. Es van desenvolupar en llocs diferents, van tenir la participació de diferents artistes i van adoptar diversos llenguatges expressius, però van compartir el rebuig al passat, el culte a allò nou i l'anhel d'experimentació.

Aquesta exposició analitza l'esperit i l'essència de les avantguardes a partir d'una àmplia selecció d'obres procedents de la col·lecció de l'IVAM i complementada amb peces de disseny de la Col·lecció Alfaro Hofmann.

UNA COL·LECCIÓ AMB CARÀCTER MODERN

Aplegada al voltant del llegat de l’escultor Julio González (1876-1942), la col·lecció de l’Institut Valencià d’Art Modern posseeix un dels patrimonis més singulars d’Espanya del període històric de les avantguardes (1914-1945). Té un nombre molt important de peces vinculades als diferents moviments artístics d’aquells anys, fetes pels artistes més influents del seu temps.

Vols rebre totes les novetats sobre CaixaForum puntualment en el teu correu?

El vast conjunt se centra en tres nuclis principals, que responen a plantejaments divergents però imbuïts d’un mateix esperit innovador. D’una banda, les creacions poètiques i oníriques relacionades amb el dadaisme i el surrealisme, que exploren el món de l’inconscient, el somni i la fantasia. D’altra banda, les pràctiques artístiques d’ordre analític, que s’endinsen en el camp de l’abstracció i busquen integrar les arts en un projecte global. I, per últim, l’art de propaganda, de crítica social i de compromís polític.

ACTIVITATS AL VOLTANT DE L'EXPOSICIÓ

Visita a les exposicions

Visita comentada per a grups: Construint nous mons

reserva
En el telèfon 972 20 98 36
o per email

Tallers

Moviments per canviar el món

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Vermut i tertúlia: Construint nous mons

inscripció 7 €

50 % de dte. per als clients de CaixaBank