tabla mendeleyev cat
Concerts y espectacles

Els secrets de Mendeléiev

La frontera entre il·lusionisme, química i educació

En aquest espectacle, Fernando Blasco i Miquel Duran duen a terme un seguit de divertits jocs de màgia que, a més d'entretenir, també eduquen, i tot, amb la participació del públic. En aquests jocs es repassen diversos aspectes de la taula periòdica dels elements químics, des del seu descobriment fins als elements afegits més recentment; se'n tracten els noms, els símbols atòmics i la relació entre noms i nombres. Durant l'espectacle es fan petits experiments químics espectaculars i, al final, els assistents es converteixen en mags per uns minuts. I, de fet, es poden endur algun secret a casa.


Fernando Blasco és professor titular de Matemàtica Aplicada a la Universitat Politècnica de Madrid. Està interessat en la divulgació científica, la relació entre educació i divulgació i en la introducció de la ciència com a part de la cultura. És mag aficionat i membre de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme. És ponent en nombrosos esdeveniments de divulgació científica, dins i fora d'Espanya. Autor de llibres de divulgació com ara Matemagia, El periodista matemático i Tu hijo puede ser un genio de las mates. Ha col·laborat en el programa Hoy por hoy (SER) i, actualment, s'encarrega de la secció "Matemáticas para todos" a A hombros de gigantes (RNE).


Miquel Duran és catedràtic de Química Física a la Universitat de Girona, és investigador en química quàntica, teòrica i computacional, i promou l'ús intel·ligent de les eines d'internet en la comunicació científica i la màgia per divulgar ciència, camp en el qual mira d'innovar. És activista del coneixement obert, es declara amic dels MOOC, organitza la sèrie d'esdeveniments TEDxUdG i manté activament el seu blog Edunomia.

Horaris

Dimarts 5 de febrer, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

Accés directe a El bosc de llet de Curro González

L'art com a instrument per reflexionar sobre el paper que té l'herència cultural en el nostre desenvolupament intel·lectual a través d'una peça de la Col·lecció "la Caixa" d'Art Contemporani.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Visita comentada per a grups: Faraó. Rei d'Egipte

Visita guiada a exposicions temporals per a grups, entitats culturals, associacions o col·lectius. Amb un màxim de 25 inscrits, la visita dura una hora i es pot fer en diversos idiomes.

inscripció 70 €

 

Exposició

Faraó. Rei d'Egipte

Una selecció magnífica de peces del British Museum per conèixer els detalls de la vida dels faraons egipcis, amb objectes i històries que expliquen el poder reial a l'antic Egipte.

gratuïta