Conferències i debats

La ciutat observada

A càrrec de Francesco Careri

Encara es pot passejar per la ciutat? Encara és possible perdre's en l'experiència urbana? I què és el que descobrim quan ens aturem a observar o recorrem els espais buits i els omplim amb la nostra mirada? En aquesta conferència enregistrada, Francesco Careri reflexiona sobre l'experiència del vianant a la ciutat i els diferents matisos de la deriva i el desplaçament als espais urbans. El vianant que camina a la deriva desafia la disciplina urbana i, en aquest deambular, hi descobreix una altra ciutat.

A càrrec de Francesco Careri, doctor i arquitecte, professor associat del Departament d'Arquitectura de la Universitat de Roma Tre i director del màster d'Estudi del Territori del Programa d'Humanitats Mediambientals. Fundador del Laboratori d'Art Urbà Stalker/Observatori Nòmada (1995) i autor de Pasear, detenerse (Gustavo Gili, 2016).

Presentada per Carmen Rodríguez Pedret, historiadora de l'art i doctora en Teoria i Història de l'Arquitectura.

Conferència enregistrada durant el període de confinament de la primavera del 2020 a causa de la Covid-19, dins del marc de l'exposició "Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema", de CaixaForum.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR