Conferències i debats

Dalí i Tusquets: disseny paranoicocrític

A càrrec d'Óscar Tusquets i Juli Capella

Fruit de la llarga relació creativa i d'amistat entre el dissenyador Óscar Tusquets i l'artista Salvador Dalí van sorgir diversos dissenys per a espais, mobiliari i altres tipus d'objectes. En aquesta conversa enregistrada, el mateix Óscar Tusquets i l'arquitecte Juli Capella destaquen les col·laboracions principals entre Tusquets i Dalí. Hi figuren la sala Mae West, l'edició pòstuma dels mobles impossibles imaginats per Dalí o l'escenografia creada pel dissenyador per a l'exposició dedicada al pintor al Centre Pompidou. També hi descobreixen les creacions d'altres dissenyadors, tant espanyols com internacionals, que mostren l'empremta de l'univers surrealista i del mètode paranoicocrític de l'artista empordanès.

Óscar Tusquets és arquitecte, dissenyador, pintor i escriptor. És fundador de BD Ediciones de Diseño i membre vitalici de la Fundació Gala Salvador Dalí. Entre les seves obres destaquen l'Auditori Alfredo Kraus de Las Palmas, la reforma del Palau de la Música i les cadires Varius o Gaulino. Va ser guardonat amb el Premi Nacional de Disseny.

Juli Capella és arquitecte i dissenyador. És soci de Capella Garcia Arquitectura i exdirector de les revistes De Disseny i Ardi. Va ser el creador de la Primavera del Disseny i impulsor de l'Any del Disseny des de la presidència de la FAD. 

Aquesta conferència, comissariada pel Foment de les Arts i el Disseny (FAD), es va enregistrar durant el període de confinament de la primavera del 2020 a causa de la Covid-19 i està emmarcada dins de l'exposició "Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924 - 2020", de CaixaForum.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR