Visita CaixaForum Barcelona

T'acompanyem perquè descobreixis CaixaForum Barcelona

La fàbrica Casaramona, obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, va fascinar el públic des del primer dia. Tot i la semblança que té a un castell medieval, la fàbrica disposava de grans innovacions tècniques per a l’època: finestrals amplis, torres antiincendis, uns carrers interiors de trànsit fàcil i, sobretot, un sistema elèctric innovador que la feia funcionar sense necessitat de carbó. Malgrat l’èxit arquitectònic, la fàbrica Casaramona va tancar les portes poc després de la inauguració. L’edifici va passar per diferents estats, fins i tot l’abandonament, fins que la Fundació ”la Caixa” el va adquirir el 1963. Després de reformar-lo, el 2002 es va obrir al públic com el primer CaixaForum d’Espanya.

Modernisme i modernitat

Coneix els secrets que amaga l’edifici de l’antiga fàbrica modernista i la seva espectacular transformació en CaixaForum Barcelona. Els visitants podran conèixer la història de l’edifici i recórrer-ne l’interior i l’exterior, incloent-hi les terrasses.

Visites a l'edifici

Visita comentada: coneix CaixaForum Barcelona

inscripció 3 €

50 % de dte. per als clients de CaixaBank

Descobreix CaixaForum en grup

Si sou un grup d’amics, de companys de feina o de classe, CaixaForum ofereix visites comentades a l’edifici. Amb un màxim de 30 persones per grup, la visita dura una hora, i es pot fer en català, castellà, anglès o francès

Visites a l'edifici

Visita comentada per a grups: coneix CaixaForum Barcelona

reserva
En el telèfon 93 184 71 42
o per email
Vine amb la teva família

Descobreix tots els racons de l’antiga fàbrica Casaramona i coneix la història de l’arquitecte Puig i Cadafalch. Un recorregut per a tots els públics per l’edifici amb activitats lúdiques i participatives conduïdes per un mediador.

Visites a l'edifici

Visita en família: coneix CaixaForum Barcelona

inscripció 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Audioguia

CaixaForum al teu ritme

Si vols explorar l'edifici de manera lliure i recórrer cadascun dels punts d'interès arquitectònic o històric, pots accedir gratuïtament des del teu mòbil a l'audioguia del centre. Prem des del mòbil damunt dels nombres sota cada imatge i comença el teu recorregut.

També podràs accedir a la audioguia de l'edifici a través dels dispositius que trobaràs en la recepció del centre. Preu únic: 2 €

Lloguer d'espais

A més dels extensos espais expositius, CaixaForum Barcelona disposa de diverses instal·lacions adaptades per a diferents tipus d’esdeveniments.

Auditori

Espai equipat per acollir tota mena d’esdeveniments, com ara concerts, conferències, projeccions, etc..

Espais polivalents

Aules adaptables per a diferents tipus d’activitats, des de presentacions fins a tallers pràctics.

Esdeveniments

Busques un espai distintiu per a una celebració? Consulta la disponibilitat i les possibilitats d’un edifici amb un equipament i un entorn únics

Adreces, contacte i com s'hi arriba

Adreça

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia , 6-8

08038 Barcelona

Tel. 93 476 86 00

icaixaforumbcn@magmacultura.com

Horari

De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 20 h

Especial Nadal

Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, de 10 a 18 h

El centre romandrà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener

Transports

Metro

Línies 1 i 3, amb parada a Espanya

FGC

Línies L8, S33, S4, S8, R5 i R6, amb parada a Espanya

Autobusos

Línies 13 i 150, amb parada davant de CaixaForum

Línies 9, 23, 27, 37, 46, 50, 65, 79, 91, 109 i 165, D20, D40, H12, H16, V7, L72, L80, L81, L86, L87 i L95, amb parada a pl. d’Espanya

Bicing

Gran Via – Pl. d’Espanya (estació nº 96)

Rius i Taulet (estació nº 237)

Botiga

LAIE - CAIXAFORUM BARCELONA

De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 20.30 h

Tel.: 93 476 86 59

caixaforum@laie.es

Restaurant

VILAPLANA

De dilluns a dijous, de 10 a 19 h. De divendres a diumenge, de 10 a 20 h

Tel.: 93 476 86 69

caixaforum@compass-group.es

Caixaforum Barcelona, un centro adaptado

Accessible per a usuaris amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda

Accessibilitat a tots els espais.
Cadires pròpies a disposició dels usuaris (per poder disposar-ne només cal anar al punt d’informació del vestíbul de CaixaForum. L’accés a aquest servei està limitat a la disponibilitat de les cadires, i d’acord amb l’ordre de petició).
Lavabos adaptats a la planta 0 i la cafeteria.
Espais reservats a l’Auditori.

Accessible per a persones cegues o amb dificultats visuals

Tecles en alfabet braille als ascensors.
Visites comentades a les exposicions i a l’edifici, adaptades a les persones cegues o amb dificultats visuals. Cal inscriure-s’hi prèviament al telèfon 93 184 71 42.

Es permet l’entrada a gossos guia i gossos d’assistència.

Accessible per a persones sordes o amb dificultats auditives

Adaptació de tallers educatius i de visites comentades a les exposicions i a l’edifici per a persones amb discapacitat mental, intel•lectual o psíquica.
Cal inscriure-s’hi prèviament al telèfon 93 184 71 42 o a rcaixaforumbcn@magmacultura.net

Accesible para personas con discapacidad mental, intelectual o psíquica

Adaptación de talleres educativos y de visitas comentadas a las exposiciones y al edificio para personas con discapacidad mental, intelectual o psíquica.
Se requiere inscripción previa en el teléfono 93 184 71 42 o en rcaixaforumbcn@magmacultura.net

Hi ha elements tàctils susceptibles de ser tocats per persones cegues o amb dificultats visuals a les visites comentades a l’edifici.

Altres

Cotxets per a nens
Sala de lactància
Menú especial per a persones celíaques i diabètiques

Política ambiental

La Fundació Bancària "la Caixa", entitat compromesa amb la sostenibilitat, basa les seves actuacions en un pla estratègic orientat a una política de responsabilitat social, sent un aspecte fonamental la protecció del medi ambient i la reducció dels impactes ambientals derivats de les activitats i serveis que porta a terme en els seus principals centres de treball.
En aquest sentit, la Fundació implanta un sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001:2015 en els seus centres de treball (CaixaForum de Barcelona, Madrid, Palma, Tarragona, Lleida, Girona, Saragossa i Sevilla, Palau Macaya i Espais Caixa Madrid, Girona i Murcia) la funció dels quals és la difusió cultural, social, científica i educativa, mitjançant exposicions, concerts, debats, programes educatius, etc., comprometent-se a:

  1. Adequar la gestió ambiental, d’acord amb el nostre context i cultura organitzativa, implantant els processos necessaris per obtenir la millora contínua del nostre acompliment ambiental.
  2. Adoptar les mesures necessàries per garantir el compliment de tota la normativa ambiental aplicable a les activitats i instal·lacions dels centres (tant en l'àmbit local com autonòmic, estatal i europeu), així com tots els convenis o acords als quals la Fundació Bancària "la Caixa" s’aculli a través dels seus centres.
  3. Protegir el medi ambient i prevenir la contaminació mitjançant la utilització sostenible dels recursos naturals, l’ús eficient de l’aigua i l’energia, i fomentar les pràctiques de reducció, reutilització i reciclatge de residus.
  4. Formar, sensibilitzar i implicar a cada treballador fent que sigui partícip de la gestió ambiental, i transmetre als proveïdors i a les empreses subcontractades les nostres directrius ambientals.
  5. Afavorir la comunicació amb criteris de transparència i informar tots els grups d’interès (treballadors, clients, proveïdors, subcontractistes, institucions...) per tal de donar-los a conèixer la política ambiental i establir amb ells relacions de cooperació.

Amb això, la Fundació Bancària "la Caixa", a través dels seus centres de treball, desitja contribuir a la millora del medi ambient i a la mitigació del canvi climàtic en benefici de tota la societat.

A Barcelona el 23 de gener de 2019