VISITA COMENTADA DOBLE CAT
Visita a les exposicions

Visita comentada: Construint nous mons + La pintura. El repte permanent

Us proposem aquesta visita combinada a les dues exposicions que tenim actualment a CaixaForum Barcelona i que ens acosten a l'art dels segles XX i XXI.

Iniciarem la visita a l'exposició "Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l'IVAM 1914-1945", una mostra estructurada per temàtiques que ens permet establir una anàlisi de l'esperit i l'essència de les avantguardes del període d'entreguerres. Mitjançant una acurada i singular selecció d'obres, l'exposició presenta un recorregut pels diversos moviments (dadaista i surrealista, principalment) i per les diverses tècniques (pintura, collage, fotografia i escultura) recollits a la col·lecció de l'IVAM,  una de les millors col·leccions d'art modern del nostre país.

Tot i la crònica anunciada de la seva mort ja des de 1839 amb l'arribada del daguerreotip, durant les últimes dècades el terme pintura s'ha reinventat de manera que al segle XXI no són pocs els qui parlen de la vida després de la mort de la pintura.  A "La  pintura. Un repte permanent" podem gaudir de la pintura a través de més de quaranta peces de la Col·lecció "la Caixa” d'Art Contemporani, col·lecció iniciada el 1985, que durant els seus primers anys va tenir especialment en compte l'impacte que va produir la pintura neoexpressionista, algunes de seleccionades per formar part d'aquesta mostra. Aquestes obres es confronten a peces d'artistes molt més actuals que ens mostren com el terme pintura ha acabat resultant quelcom molt més ambigu i elàstic en els darrers anys.

Promocions

50 % de dte. per als clients de CaixaBank

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE "La pintura. Un repte permanent"

Visita a les exposicions

Visita en família: Redescobrir la pintura

Una visita pensada especialment per a famílies que inclou un recorregut per l'exposició, basat en un tema principal, i activitats participatives a càrrec d'un mediador. A partir de 8 anys.

inscripció 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Visita a les exposicions

Visita comentada: La pintura. Un repte permanent

A partir del diàleg amb els participants, un mediador presenta els temes clau de l'exposició, els contextualitza i atén les preguntes que hi puguin sorgir. 

inscripció 4 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Visita a les exposicions

Visita comentada per a grups: La pintura. Un repte permanent

Visita guiada a exposicions temporals per a grups, entitats culturals, associacions o col·lectius. Amb un màxim de 30 inscrits, la visita dura una hora i es pot fer en diversos idiomes.

reserva
En el telèfon 93 184 71 42
o per email

Altres formats

Reptes pictòrics

Un espai creatiu on podreu descobrir i explorar com es crea una imatge amb eines i materials inesperats. A partir de 5 anys.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Microvisites i servei de mediació: La pintura. Un repte permanent

Recorreguts de curta durada i servei de mediació conduïts per mediadors, a disposició de tots els visitants, sense cap cost i necessitat de reserva.

gratuïta

 

Visita a les exposicions

Cafè i tertúlia: La pintura. Un repte permanent

Una visita per tractar els temes que interessin més els visitants i conduïda per un mediador. En acabar, es compartiran impressions en una conversa acompanyada d'un cafè.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank