Ingrid guardiola cat
Conferències i debats

Oblit de la tradició i memòria digital de les imatges

Quina relació tenen les imatges amb la memòria? Mentre que les malalties vinculades a la pèrdua de memòria entre la població d'edat avançada proliferen, els més joves deleguen la memòria a les màquines digitals. Quines conseqüències pot tenir tot això? Quins escenaris es dibuixen? L'objectiu d'aquesta sessió és pensar la relació entre les imatges i la memòria, des del temps dels romans fins a les màquines intel·ligents de l'actualitat. 

Ingrid Guardiola és productora, investigadora i realitzadora audiovisual. Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, ha estat professora associada d'aquesta universitat i actualment ho és de la Universitat de Girona. És coordinadora del festival MINIPUT des del 2002 i una de les responsables del Soy Cámara, el programa de vídeo assaig del CCCB. El seu primer llargmetratge documental, Casa de ningú (2017), ha estat produït per l'Open Society Foundation, el CCCB i Boogaloo Films. El seu llibre L'ull i la la navalla, un assaig sobre el món com a interfície, ha rebut el premi Crítica Serra d’Or 2019.

L'acte el conduirà Joan Burdeus, periodista, filòsof i guionista.

Horaris

Dijous 17 d’octubre, a les 18.30 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

ARCADIA

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle d'Humanitats

Conferències i debats

De l'autoritat a la complicitat

La necessitat de buscar altres perspectives de gènere i culturals ha posat en qüestió cànons establerts. Marina Garcés reflexiona sobre com continuar llegint els “filòsofs de sempre” i per què ho fem.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

Entre Mick Jagger i Tomàs d'Aquino

El poeta i assagista en llengua polonesa Adam Zagajewski reflexionarà sobre quina ha estat la tradició que ha deixat empremta en la seva poesia i els seus assajos.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank