raul garrigasait cat
Conferències i debats

La tradició i la mirada sobre el present

La innovació és un dels valors suprems de la nostra època; sembla que actualment sigui necessari desfer-se de totes les noses del passat per conquerir una manera de viure nova i millor. Però la nostra cultura està feta d'idees i llibres que provenen de les generacions que ens han precedit. Fins a quin punt la mirada sobre el passat és un element indispensable del nostre present?

Debat a càrrec de l'escriptor i traductor Raül Garrigasait, actual president de La Casa dels Clàssics - Col·lecció Bernat Metge. Ha publicat els assajos El gos cosmopolita i dos espècimens més (2011) i El fugitiu que no se'n va (2018), i la novel·la Els estranys (2017), distingida amb el Premi Llibreter, el Premi Òmnium a la millor novel·la en llengua catalana de l'any i el Premi El Setè Cel. Ha traduït obres de Plató, Goethe i Sloterdijk, entre altres autors.

L'acte el conduirà Clàudia Rius, periodista cultural.

Horaris

Dijous 10 d’octubre, a les 18.30 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

ARCADIA

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle d'Humanitats

Conferències i debats

Oblit de la tradició i memòria digital de les imatges

La investigadora, productora i realitzadora audiovisual Ingrid Guardiola ens convida a pensar la relació entre les imatges i la memòria des de l'antiguitat fins al nostre present.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

De l'autoritat a la complicitat

La necessitat de buscar altres perspectives de gènere i culturals ha posat en qüestió cànons establerts. Marina Garcés reflexiona sobre com continuar llegint els “filòsofs de sempre” i per què ho fem.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

Entre Mick Jagger i Tomàs d'Aquino

El poeta i assagista en llengua polonesa Adam Zagajewski reflexionarà sobre quina ha estat la tradició que ha deixat empremta en la seva poesia i els seus assajos.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank