dnit gazelle cat
Concerts y espectacles

Gazelle Twin

Gazelle Twin és l'alter ego de l'artista, performer, compositora i productora Elisabeth Bernholz. Al seu LP llançat al final del 2018, Pastoral, examina el costat més fosc de l'entorn idíl·lic, sovint mal interpretat, de l'Anglaterra rural i fa una crítica de la situació política actual del Regne Unit. Per a cadascun dels seus treballs, l'artista genera un concepte global en el qual crea universos distòpics i foscos que estén a tots els aspectes creatius, des de la composició musical i les lletres fins a la posada en escena en els seus concerts. De fet, inventa un nou personatge per a cada disc, amb el qual arrodoneix el missatge que vol transmetre; en el cas de Pastoral, és un bufó del segle XXI. 

Bernholz manipula la seva veu fins al límit de no semblar humana. A Pastoral aquestes veus desconstruïdes i envoltades en noise i drone es confronten amb la música folk tradicional d'una manera molt complexa. En treballs anteriors ja havia llançat una crítica a l'època en què vivim, on l'auge d'actes terroristes i l'avanç de l'extrema dreta per tot Europa tenyeix el present de por i de foscor. D'aquesta manera, tots els seus treballs estan connectats per un mateix fil conductor. Mentre que Unflesh, publicat el 2014, parla de l'angoixa o l'eutanàsia, la peça audiovisual que va llançar el 2017 anomenada Kingdom Come es va inspirar en l'última novel·la de J. G. Ballard, en la qual s'explora el condicionament social en el panorama suburbà i consumista actual.

La posada en escena de Pastoral ha estat molt elogiada per mitjans com ara The Wire, que confirma el caràcter desafiador i la potència extrema de l'espectacle; un encreuament de nous límits entre la música i l'art performàtic. La seva actuació a Dnit suposa la presentació d'aquest show a Espanya i un dels primers concerts d'una gira que la portarà per festivals internacionals tan importants com el CTM, el Rewire o el Sónar Istanbul.

Horaris

Divendres 22 de febrer, a les 22 h

Promocions

50 % de dte. clients CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Música

Concerts y espectacles

JASSS presenta Steam Live A/V

L'artista espanyola oferirà un dels seus escassos directes i presentarà en primícia l'espectacle A/V Steam, juntament amb l'artista visual Theresa Baumgartner.

entrada 8 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Concerts y espectacles

Alva Noto i Anne James Chaton

Presentació en primícia d'ALPHABET, el nou espectacle audiovisual d'Alva Noto en col·laboració amb el poeta sonor Anne-James Chaton.

entrada 8 €

50 % de dte. clients de CaixaBank