El Nou Testament en l'art
Conferències i debats

El Nou Testament en l'art

Des dels frescos de les catacumbes de Roma fins a les crucifixions de Francis Bacon, innombrables creacions de les més importants de la història de l'art occidental estan inspirades per les idees, les històries i els personatges que conté el Nou Testament. Sense el seu coneixement no es poden entendre dos mil·lennis d'art, incloent-hi una bona part del que no podem considerar religiós.

Aquest cicle analitza aquesta influència de la manera més àmplia i integradora possible gràcies a especialistes destacats, nacionals i internacionals, que fan un èmfasi especial en les arts plàstiques i les col·leccions del Museu del Prado, però sense oblidar l'arquitectura, la música i el cinema.

Sessions del curs

Dijous 16 de gener. "El naixement de la tipologia del temple cristià". Juan Carlos Ruiz Souza, professor d'Història de l'Art, Universitat Complutense de Madrid.

Dijous 23 de gener. "Dos mil·lennis de l'Anunciació en l'art". Alicia Rodés, historiadora de l'art.

Dijous 30 de gener. "De Crist a Constantí: l'origen de l'art cristià"*. Jeffrey Spier, comissari sènior del Departament d'Antiguitats del Museu Paul Getty Museum, Los Angeles.

Dijous 6 de febrer. "A l'altra banda de la porta. La salvació (de l'ànima) en el Renaixement". Miquel del Pozo, arquitecte.

Dijous 13 de febrer. "Les Passions en la música". Juan Ángel Vela del Campo, assagista de temes musicals.

Dijous 20 de febrer. "Com hem de llegir els evangelis?"*. Karen Armstrong, escriptora.

Dijous 27 de febrer. "Maria Magdalena: una 'venus' cristiana". Manuela Mena, historiadora de l'art.

Dijous 5 de març. "El Nou Testament en la pintura contemporània, de Picasso a Bacon". Javier Barón, cap de Conservació de Pintura del Segle XIX, Museu Nacional del Prado.

Dijous 12 de març. "Passions de cinema: la història més gran mai explicada". Agustín Sánchez Vidal, catedràtic emèrit d'Història de l'Art, Universitat de Saragossa.

Dijous 19 de març. "Ecce Homo (vet aquí l'home): la presència humana". Xavier Bray, director de The Wallace Collection, Londres.

*Conferències amb traducció simultània.

Horaris

Els dijous, a les 19 h

Comentaris

Es prega puntualitat

Promocions

Amics del Prado: 155 €. Clients de CaixaBank: 155 €

Col·labora

Fundació Amigos del Museo del Prado

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Exposició

labEMPRÈN

Un espai interactiu i multimèdia on podràs reflexionar i aprofundir sobre el fet d’emprendre a través d’activitats, testimonis i projectes d’emprenedoria.

gratuïta

De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 20 h

Exposició

Òpera. Passió, poder i política

Un viatge protagonitzat per la música, que convida a descobrir les estrenes de vuit grans òperes en vuit ciutats, a través dels seus creadors, partitures originals, objectes decoratius, vestits i escenografies. 

entrada 6 €

Gratis clients CaixaBank i menors de 16 anys

Exposició

Joseph Beuys. Instal·lació permanent

Es compta darrere de l'os - Espai de dolor, de l'artista Joseph Beuys, és un espai que demana el recolliment i l'aïllament de l'exterior.

gratuïta