Cuina i disseny més enllà dels sentits. Per Andreu Carulla i Jordi Roca
Conferències i debats

Cuina i disseny més enllà dels sentits. Per Andreu Carulla i Jordi Roca

Salvador Dalí confessava que la seva vocació secreta des de la infància era ser cuiner. Segons ell, la cuina i la pintura són dues formes de creació absolutament afins i el 1973 va publicar el receptari Les diners de Gala, un cant a l'erotisme del bon menjar on demostrava la convicció que és possible "fer real el que és fantàstic". La llarga col·laboració entre el dissenyador industrial Andreu Carulla i el Celler de Can Roca es basa en una "experiència sensorial augmentada" que, d'alguna manera, sembla participar d'aquest caràcter "suprarealista". Quin paper té la imaginació, la fantasia, la sensualitat o l'inconscient en la relació entre cuina i disseny? En aquesta trobada, Andreu Carulla i Jordi Roca ens parlaran de les afinitats i les correspondències de les seves pràctiques creatives i els resultats sorprenents que se'n deriven.

Andreu Carulla va fundar el seu estudi de disseny el 2006 i actualment és una de les oficines de disseny de producte més versàtils del país. Carulla també dirigeix l'ACID, un estudi que treballa en projectes tècnics industrials. Ha estat guardonat amb el Red Dot Design Award, el Good Design Award i el Premi Delta de Plata.

Jordi Roca és el co-fundador del Celler de Can Roca juntament amb el seus germans Joan i Josep. Es va inciar en el món de la rebosteria de la mà del pastisser gal·lès Damian Allsop. Amb ell va entendre la importància i la singularitat de la cuina dolça. Roca se serveix de la irreverència i la fantasia per trencar motlles allunyant-se del rigor dels plats principals del menú. En el seu món la frontera entre allò establert i allò impensable es desdibuixa.

Horaris

Activitat cancel·lada: Dimarts 12 de maig, a les 19 h

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...