Cl pensament contemporani cat

cicle d'Humanitats

Rastres de la tradició en el pensament contemporani

L'impacte de les tecnologies en la vida contemporània ha canviat radicalment la nostra relació amb el coneixement i el temps. L'imperatiu del present sembla que exclogui la mirada cap al passat. Fins a quin punt les pràctiques culturals d'avui han deixat de banda la tradició que les ha precedit? El pensament, la creació literària i artística o la iconografia dels nostres dies responen a algun tipus de llegat? El passat és encara rellevant per al pensament contemporani?

Aquests són alguns dels aspectes que proposem tractar en aquest cicle de conferències, amb l'objectiu de comprovar si el passat encara és present en les nostres pràctiques culturals contemporànies.

Humanitats

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE

Conferències i debats

Oblit de la tradició i memòria digital de les imatges

La investigadora, productora i realitzadora audiovisual Ingrid Guardiola ens convida a pensar la relació entre les imatges i la memòria des de l'antiguitat fins al nostre present.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

De l'autoritat a la complicitat

La necessitat de buscar altres perspectives de gènere i culturals ha posat en qüestió cànons establerts. Marina Garcés reflexiona sobre com continuar llegint els “filòsofs de sempre” i per què ho fem.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències i debats

Entre Mick Jagger i Tomàs d'Aquino

El poeta i assagista en llengua polonesa Adam Zagajewski reflexionarà sobre quina ha estat la tradició que ha deixat empremta en la seva poesia i els seus assajos.

inscripció 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank