Balago vs. nara is neus
Concerts i espectacles

Balago vs. nara is neus

El cicle DNIT uneix en primícia Balago, una banda amb més de vint anys de recorregut, i la compositora emergent nara is neus, una de les representants principals de l'avantguarda de la música experimental catalana. Aquests artistes tenen en comú una passió per l'ambient fosc, melancòlic i cinemàtic. 

Balago, procedents de la Garriga (Barcelona), exemplifiquen una evolució sonora constant i obren nous camins musicals a través de l'experimentació. La seva proposta navega entre l'atmosfera, el mostreig, el collage sonor i les bandes sonores. El projecte compta amb col·laboradors habituals, però sempre gira a l'entorn de la figura de David Crespo. Celebren vint anys de carrera des del seu àlbum de debut, Erm (Foehn Records, 2001), amb el recent Els altres (Foehn Records, 2020). En total, set discos d'estudi que els han convertit en una de les referències de l'ambient i l'experimentació en l'àmbit estatal.

nara is neus és una compositora que crea una atmosfera fosca a través d'una investigació contínua, en la qual va descobrint nous colors i textures, sempre amb un deix melancòlic. Un treball sense límits entre el so experimental de baixos bpm i el drone, i amb un gran interès en les bandes sonores. El maneig d'intensitats entre el silenci i el soroll, i el control que té creant ones de so suggeridores, en què la composició és més un significat que no un propòsit, situen la seva música més a prop d'una escultura de so vivent. Arquitectura sònica per a seguidors de Laurel Halo, Sky H1 o el mateix William Basinski.

Horaris

Divendres 30 d'octubre, a les 21 h Activitat anul·lada

Comentaris

Capacitat limitada
Es prega puntualitat

Durada: 50 min

Per a la seguretat dels participants, s'hi aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...