Exposició Faraón. Rey de Egipto Exposició Faraón. Rey de Egipto Exposició Faraón. Rey de Egipto

Els Faraons, els Senyors de les Dues Terres, eren els encarregats de protegir Egipte dels seus enemics i de garantir la maat, l’ordre de l’univers.

A través d’una col·lecció d’objectes procedents del British Museum, aquesta exposició explora els ideals, el simbolisme i la ideologia d’aquests faraons, com també les realitats de la vida a la vall del Nil.

Entrada gratuïta per a clients de CaixaBank

Envia'l a un amic o amiga
Exposició organitzada amb la col·laboració del British Museum

ELS FARAONS VAN REGNAR APROXIMADAMENT ENTRE ELS ANYS 3100 I 30 AC. MALGRAT AIXÒ, ELS REGENTS POSTERIORS, GRECS I ROMANS, VAN CONTINUAR PRESENTANT-SE A SI MATEIXOS COM A FARAONS.

Tras las imágenes y los objetos del antiguo Egipto que han llegado hasta nuestros días se esconde la realidad de un imperio que ha fascinado al hombre a lo largo de la historia. "Faraón. Rey de Egipto" presenta dichos objetos para explicar la vida en esos tiempos, prestando especial atención a distintos aspectos del monarca egipcio como el carácter divino de los faraones, la simbología de las vestimentas y las joyas, la religiosidad, los rituales, la organización administrativa del país, las guerras expansivas y de protección y, por supuesto, la vida de palacio. 

Más de ciento cincuenta piezas de la colección del British Museum forman parte de esta exposición, entre las que destacan distintos trabajos de orfebrería, estatuas monumentales y preciosos relieves de templos que acercan al visitante a la vida real y de poder del antiguo Egipto. 

LA CARA HUMANA DELS DÉUS
 

Els faraons eren considerats descendents directes dels déus, sigui com a descendent del déu del sol (“fill de Re”) o com una encarnació terrenal d’Horus. Els noms triats pels faraons reflectien la seva pietat i les prioritats del seu regnat. Com a summes sacerdots, els faraons van supervisar la construcció de temples grandiosos per a la celebració de rituals. Els enterraments reials, sota les piràmides o a la Vall dels Reis, es concebien amb la intenció de garantir el renéixer del faró com a Osiris, déu de la mort, símbol de la fertilitat i garant de la regeneració del Nil.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE CAIXAFORUM PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

Juntament amb aquesta naturalesa divina, el faraó sovint també era representat com un guerrer audaç; un geni de l’estratègia militar, implacable amb els seus enemics. Comandava els exèrcits amb la missió de mantenir la pau interior i d’expandir les fronteres. No obstant això, Egipte va patir nombroses i doloroses derrotes contra els exèrcits romans i nubis, entre d’altres. Alhora, tot i el seu paper com a Senyor de les Dues Terres, nexe d’unió entre el nord i el sud d’Egipte, la veritat és que els faraons no van poder evitar fortes tensions internes, algunes de les quals van arribar a desembocar en cruentes guerres civils.

Activitats al voltant de l'exposició

CONFERENCIES I DEBATS

Origen de la reialesa i l'estat a l'antic Egipte

Més informació

 

CONFERENCIES I DEBATS

Fill de Re: els aspectes divins del poder dels faraons

Més informació

 

CONFERENCIES I DEBATS

Faraó, guerra i diplomàcia

Més informació