Exposició 20è FotoPres Exposició 20è FotoPres Exposició 20è FotoPres

Nous registres, motius i formats que mostren l’amplitud i la diversitat contemporània de la fotografia documental.
 

L’exposició aplega els deu treballs dotats amb les Ajudes a la Producció i Publicació per a Projectes d’Imatge Documental de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Envia'l a un amic o amiga

FOTOPRES ”LA CAIXA” PROMOU LA FOTOGRAFIA DOCUMENTAL COM A MITJÀ DE SENSIBILITZACIÓ, REFLEXIÓ I DIÀLEG ATORGANT DEU AJUDES ANUALS PER A LA PRODUCCIÓ DE PROJECTES FOTOGRÀFICS

La popularització de la fotografia digital i la seva difusió a través de les noves tecnologies ha afegit un element nou a un debat encara obert: el de l'estatus de la imatge com a document de la realitat. De la instantània hem passat al relat; de la necessitat de documentar els fets, a la investigació; de l'objectivitat de la mirada subjectiva, al compromís personal. La relació de la pràctica fotoperiodística amb el públic també ha canviat. Ja no es busca l'impacte immediat o la denúncia, sinó que es convida l'espectador a viure les històries que hi ha rere les fotografies, a identificar-s'hi i a generar sentit.

Aquesta exposició aplega els deu projectes guanyadors de la 20a convocatòria de FotoPres "la Caixa". Les propostes seleccionades assagen nous registres, motius i formats, i són una mostra de l'amplitud dels interessos del documentalisme contemporani. Els treballs exposats van ser dotats amb les Ajudes a la Producció i Publicació per a Projectes d'Imatge Documental de la Fundació Bancària "la Caixa". Han estat elaborats sota la supervisió de tutors i el resultat de cadascun ha vist la llum en forma de fotollibre.

Títol de la foto

MICROVISITES I SERVEI DE MEDIACIÓ

L'entrada a aquesta exposició inclou microvisites guiades i servei de mediació gratuits. Consulta els horaris

 

Títol de la foto

PROJECTES SELECCIONATS

Descobreix en detall els 10 projectes seleccionats

 

PROJECTES SELECCIONATS
 

Juntament amb les sèries fotogràfiques, altres eines com ara vídeos, cartografies, diagrames o pàgines web integren algunes d’aquestes propostes. Els problemes mediambientals centren el projecte thecolorsmountain.org, d’Arturo R. Castillo i David Rodríguez Fernández. Hereafter, de Federico Clavarino, és un viatge en cerca d’un passat familiar vinculat a aventures colonials. El projecte de Dani Pujalte i Rita Puig-Serra, Good Luck with the Future, documenta la realitat dels joves d’avui sense expectatives. Mamá, de Nacho Caravia, explora el món d’una mare sola en un poble d’Astúries. 

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE CAIXAFORUM PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

Corea. Una historia paralela, d’Alejandro S. Garrido, és un treball sobre els barris d’habitatges barats dels anys cinquanta al territori espanyol. Ciudad Real, de Carlos García, tracta la relació entre l’urbanisme i el paisatge al territori de la Manxa. D’altra banda, Arquitectura espontánea, de Nicolás Combarro, és un arxiu documental multimèdia sobre la construcció no reglada a Espanya. Las17, de Laia Abril, investiga la història de la reproducció coercitiva i els avortaments clandestins. Família, història i identitat són la base del treball Y tú, ¿por qué eres negro?, de Rubén H. Bermúdez. Per últim, Bubble Beirut, d’Anna Bosch Miralpeix, retrata la vida de famílies acomodades que viuen en un aïllament voluntari a Beirut.