Exposició Warhol. L'art mecànic Exposició Warhol. L'art mecànic Exposició Warhol. L'art mecànic

Creador d’obres que van entrar a formar part de la història oficial de l’art alhora que van arrelar en l’imaginari popular contemporani.

Una exposició sobre el desenvolupament creatiu d’Andy Warhol, des dels seus inicis com a dissenyador gràfic a Nova York fins que va morir, convertit ja en un mite universal de l’art pop.

Gratis clients CaixaBank

Envia'l a un amic o amiga
Exposició organitzada en col·laboració amb el Museu Picasso de Màlaga

ELS ROLLING STONES, JEAN M. BASQUIAT, MARCEL DUCHAMP, MARYLIN MONROE, ELVIS PRESLEY O DAVID BOWIE VAN SER TRANSFORMATS EN MERCADERIA CULTURAL PER LA MÀ DE WARHOL.

La mostra subratlla la manera amb què Andy Warhol (Pittsburgh, 1928 – Nova York, 1987) capta el culte a la mercaderia sorgit de les invencions industrials del segle XIX. Sempre atent a l'avenç tècnic i industrial, Warhol va fer servir tota mena de tècniques i de màquines, des de la serigrafia fins a la gravadora de vídeo, amb patrons productius que ell mateix va definir com a "propis d'una cadena de muntatge".

Aquest art mecànic, aparentment impersonal, nega cínicament tota càrrega espiritual intencionada. El silenci nihilista de Warhol és, de fet, un dels factors que donen altura poètica al seu treball. Al costat d'una selecció d'assajos escrits per teòrics de la seva obra, l'exposició inclou una selecció de retrats de l'artista, fets per fotògrafs com Alberto Schommer, Richard Avedon o Robert Mapplethorpe.

ENTRE L’ELIT INTEL·LECTUAL I LES MASSES POPULARS
 

Warhol es va consagrar com l’artista pop per excel·lència als anys seixanta, tant entre l’elit intel·lectual com entre el gran públic, gràcies a obres basades en la reformulació de diferents productes de consum com les sèries de sopes Campbell’s o la transformació de grans icones del seu temps, com actors, polítics o cantants. Seguint el mateix principi de fusió, va desenvolupar la Silver Factory, un laboratori cultural experimental que era, alhora, seu d’un nou tipus d’empresa cultural.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE CAIXAFORUM PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

Després de superar un intent d’assassinat el 1968, Warhol va canviar de tàctica creativa i es va convertir en un personatge de si mateix, amagat rere un pentinat característic i unes ulleres notòries. Va traslladar la seu de les seves operacions comercials i estètiques a The Office, un espai més burgès i ordenat logísticament que el va consolidar definitivament en un artista-empresari, capaç al mateix temps de dirigir la revista Interview, pintar retrats de famosos i acceptar tota mena d’encàrrecs comercials fins al moment de la seva mort.

Activitats al voltant de l'exposició

CONFERENCIES I DEBATS

Warhol a Madrid i el carnet de la modernitat

Més informació

 

CONFERENCIES I DEBATS

Mirant Warhol des de l'escritura

Més informació

 

CONFERENCIES I DEBATS

SilverScreens: Warhol i el cinema

Més informació